سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و ارزیابی علل تغییر کاربری اراضی شهر قائمشهر (براساس مصوبات کمیسیون ماده 5)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,383

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ASUSC01_177

Index date: 27 September 2014

بررسی و ارزیابی علل تغییر کاربری اراضی شهر قائمشهر (براساس مصوبات کمیسیون ماده 5) abstract

تغییر کاربری اراضی، یعنی تغییر در نوع استفاده از زمین، که لزوماً تغییر در سطح زمین نبوده، بلکه شامل تغییر در تراکم و مدیریت زمین نیز می باشد. در کشور ما نیز یکی از ارکان مدیریت شهری که می تواند کاربری ها را کنترل نماید، کمیسیون ماده 5 است. هدف از این پژوهش شناسایی بیشترین و کمترین تغییرات کاربری اراضی صورت گرفته بر اساس مصوبات کمیسیون ماده 5 در شهر قائمشهر و بررسی علل آن طی سال های 85-1391 می باشد. تجزیه و تحلیل مصوبات نشان می دهد که بیشترین تغییر کاربری از باغ و فضای سبز به مسکونی بوده و کمترین تغییرات نیز در دسته مسکونی به خدمات می باشد. برای بررسی علل تغییر کاربری اراضی، از دو روش کمی و کیفی استفاده شده است. در روش کیفی، هم پوشانی لایه های اطلاعاتی مورد نظر با استفاده از نرم افزار arc gis صورت گرفت. در بررسی کمی، پرسش نامه ای تنظیم شد و در اختیار 30 نفر از مدیران، شهرسازان و کارشناسان کمیسیون ماده 5 اداره راه و شهرسازی شهرستان قائمشهر و ساری و استانداری قرار گرفت. نتایج حاصل از پرسش نامه استخراج و به وسیله نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که مهمترین علت تغییر کاربری، مشکلات مالی و عدم تأمین بودجه توسط شهرداری ها و دولت جهت تملک کاربری های خدماتی و همچنین ضعف مدیریت شهری، موارد قانونی ناکافی، ناکارآمدی طرح های توسعه شهری، ارزش افزوده زمین و ساختمان، وضعیت معیشتی مردم، پائین بودن بازده اراضی کشاورزی و باغی، رشد طبیعی جمعیت، حد ن صاب تفکیک پائین زمین در شهر قائمشهر و ایجاد شبکه های ارتباطی جدید از جمله علل دیگر تغییر کاربری محسوب می شوند. در نهایت می توان راهبردهایی مانند ایجاد درآمد پایدار برای دستگاه ها مخصوصاً شهرداری ها و افزایش مشارکت پذیری در تهیه طرح ها و مدییت شهری را ارائه داد.

بررسی و ارزیابی علل تغییر کاربری اراضی شهر قائمشهر (براساس مصوبات کمیسیون ماده 5) Keywords:

بررسی و ارزیابی علل تغییر کاربری اراضی شهر قائمشهر (براساس مصوبات کمیسیون ماده 5) authors

سیده زهرا حسینیان آهنگری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شهرسازی، تهران، ایران

سیداحمد سعیدنیا

استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شهرسازی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- بریاسولیس، هلن. مترجمین: رفیعیان، مجتبی. محمودی، مهران(389 1).الگوهای تحلیلی ...
- سیره ای، محمد . کلانتری خلیل آباد، حسین. آشنایی ...
- سرایی، محمدحسین. شورکی، یحیی علیزاده.1388. تاثیر کمیسیون ماده 5 ...
- کامیار، غلامرضا. 1387. حقوق شهری و شهرسازی. مجمع علمی ...
- اسماعیل زاده مریم (1390)، شناسایی و تحلیل تغییرات کاربری ...
_ Chapin F.Kaiser E.J, (1979), "urban land use planning.urb ana" ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و ارزیابی علل تغییر کاربری اراضی شهر قائمشهر (براساس مصوبات کمیسیون ماده 5)" توسط سیده زهرا حسینیان آهنگری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شهرسازی، تهران، ایران؛ سیداحمد سعیدنیا، استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شهرسازی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کاربری زمین، تغییر کاربری اراضی، مصوبات کمیسیون ماده 5، قائمشهر هستند. این مقاله در تاریخ 5 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1383 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تغییر کاربری اراضی، یعنی تغییر در نوع استفاده از زمین، که لزوماً تغییر در سطح زمین نبوده، بلکه شامل تغییر در تراکم و مدیریت زمین نیز می باشد. در کشور ما نیز یکی از ارکان مدیریت شهری که می تواند کاربری ها را کنترل نماید، کمیسیون ماده 5 است. هدف از این پژوهش شناسایی بیشترین و کمترین تغییرات کاربری اراضی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و ارزیابی علل تغییر کاربری اراضی شهر قائمشهر (براساس مصوبات کمیسیون ماده 5) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.