سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,901

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCRT01_0660

Index date: 17 October 2014

جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه abstract

نامه 53 نهج البلاغه یکی از فصول درخشان این کتاب ارزشمند است، که حضرت آن را هنگام انتصاب مالک اشتر به عنوانوالی و حاکم سرزمین مصر نوشته اند. در این نامه مسائل مهم حکومتی بیان شده است توجه دقیق به مسائل مطرح شده دراین نامه گویای اندیشه سیاسی آن حضرت می باشد. در این نامه حضرت علی (ع) با توجه به اوضاع آشفته سیاسی در مصرمباحث مهمی را مطرح کرده است. یکی از این مباحث مهم مطرح شده، مسئلهی تأمین امنیت در ابعاد مختلف اعم از فردی،سیاسی، اقتصادی، قضایی و... و گروههای امنیتی و نظامی و مسائل مربوط به آنهاست. از منظر حضرت علی(ع) هدف اولیهتشکیل این گروهها حفظ تمامیت ارضی و تضمین امنیت داخلی و خارجی است. آن حضرت گروههای امنیتی و نظامی راهمچون دژی استوار و سنگری مستحکم برای مردم، و نه برای حاکم، در نبرد با متجاوزان و زورگویان و همچنین درپشتیبانی از حق استقلال و آزادی آنان و نیز ضامنی بر امنیت و آسایش مردم در کار و زندگی و انجام وظیفه میداند. لازمهییک حکومت مطلوب دینی آن است که به این مقوله توجه ویژه داشته و امنیت با تمام ابعادش را برای افراد جامعه فراهم کند.مقالهی حاضر با روش تحلیلی-تفسیری به بررسی این مسئلهی مهم در کلام حضرت پرداخته و اهمیت و ابعاد مختلف آن رادر کلام حضرت مورد بررسی قرار میدهد.

جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه Keywords:

جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه authors

علیرضا احمدی زاده

کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

عبدالرسول حسنی فر

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افتخاری، اصغر، رقابت سیاسی در چهارچوب ارائه شده همایش رقابت ...
البحرانی، کمال الدین میثم بن علی بن میثم، شرح نهج ...
بصیری، محمد علی، ویژگی های حاکم در سیره نظری و ...
جبارلوی شبستری، بهرام، رهنمودهای حاصل از عهدنامه مالک اشتر برای ...
رنجبر، مقصود، اخلاق سیاسی از دیدگاه امام علی(ع)، پژوهشنامه انقلاب ...
سجادی، سید عبدالقیوم، سیاست خارجی دولت اسلامی از دیدگاه امام ...
طباطبایی، محمد کاظم، وفاق اجتماعی در سخن معصومان و سیره ...
علیخانی، علی اکبر، توسعه سیاسی از دیدگاه امام علی (ع).تهران ...
قوچانی، محمود، فرمان حکومتی پیرامون مدیریت، تهران:مرکز آموزش مدیریت دولتی، ...
محمدی ری شهری، محمد، سیاست نامه امام علی (ع)، قم:سازمان ...
نصیری، علی، سیره ی سیاسی امام علی (ع)، مجله ی ...
همامی، عباس، آسیب شناسی مدیریت سیاسی حاکمان و زمامداران با ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه" توسط علیرضا احمدی زاده، کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان؛ عبدالرسول حسنی فر، استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نهج البلاغه، نامه 53 ، حکومت دینی، امنیت هستند. این مقاله در تاریخ 25 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2901 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نامه 53 نهج البلاغه یکی از فصول درخشان این کتاب ارزشمند است، که حضرت آن را هنگام انتصاب مالک اشتر به عنوانوالی و حاکم سرزمین مصر نوشته اند. در این نامه مسائل مهم حکومتی بیان شده است توجه دقیق به مسائل مطرح شده دراین نامه گویای اندیشه سیاسی آن حضرت می باشد. در این نامه حضرت علی (ع) با توجه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.