سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آلودگی نیترات و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی دشت هرزندات

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,087

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWC02_234

Index date: 29 October 2014

بررسی آلودگی نیترات و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی دشت هرزندات abstract

نیترات یکی از مهمترین آلوده کننده های آب های زیرزمینی است که بررسی وضعیت و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف این پژوهش، کسب شناخت لازم در خصوص میزان آلودگی آبهای زیرزمینی به نیترات در دشت هرزندات و به کارگیری اقدامات کنترل آلودگی است. تعداد ۱۶ نمونه آب زیرزمینی از منابع آبی مختلف شامل چاه ها، چشمه ها و قنات ها در مهر ماه سال ۱۳۹۲ در محدوده دشت هرزندات جمع آوری شده و برای ۱۵ پارامتر کیفی آب، آنالیز صورت گرفته است. مقدار غلظت کاتیونها و آنیونهای اصلی، نیترات،pH،هدایت الکتریکی (EC)، مجموع نمکهای محلول (TDS)، سختی کل (TH)، نسبت جذب سدیم (SAR) و درصد سدیم (Na%) برای نمونه ها اندازه گیری شد و نتایج به دست آمده با استانداردهای بین المللی آب آشامیدنی مقایسه گردید. نتایج نشان داد که غلظت نیترات در آبهای زیرزمینی بخشی از دشت هرزندات از حد استاندارد ( ۴۵ میلی گرم در لیتر بر اساس استاندارد آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا، ۱۹۹۰ ) بیشتر است. دامنه تغییرات غلظت نیترات در مدت مطالعه در آبهای زیرزمینی منابع آبی مختلف از 4/75 تا 191 میلی گرم در لیتر بود. بیشترین آلودگی نیترات در آب های زیرزمینی مربوط به مناطق روستایی و مناطق کشاورزی بود که از کیفیت مطلوبی برخوردار نبودند. مقدار EC نمونه آبهای زیرزمینی منطقه مورد مطالعه از ۵۱۰ تا ۷۶۰۰ میکروزیمنس بر سانتیمتر، TDS از 470 تا 7460 میلی گرم در لیتر و سختی کل از ۱۱۷ تا ۱۸۹۵ میلی گرم در لیتر متغیر است. بیشترین غلظت نیترات در آب های زیرزمینی مربوط به مناطق قره بلاغ، عریان تپه- شورکهریز، زال و عریان تپه و به ترتیب 191، 72، 49/5 و 48 میلی گرم در لیتر بود که منشأ این آلودگی نشت فاضلاب خانگی روستایی به داخل آب های زیرزمینی و فعالیت های شدید کشاورزی است.

بررسی آلودگی نیترات و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی دشت هرزندات Keywords:

بررسی آلودگی نیترات و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی دشت هرزندات authors

جمیل روزرخ

دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز

عطاالله ندیری

استادیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز

اصغر اصغری مقدم

استادیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز

ایوب رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آقا نباتی، س . ع. 1383. زمین شناسی ایران. سازمان ...
سامانی، س. و کلانتری، ن. ا. و رحیمی، م. ح. ...
جعفری ملک آبادی، ع. 1381. بررسی آلودگی نیترات در آب‌های ...
قهرمان، ب. و حسینی، س. م. و عسگری، ح. ر. ...
لطیف، م. 1381. بررسی آلودگی نیترات و منشایابی آن در ...
ولایتی، س. 1380. مطالعه کیفی بخش عمیق آبخوان دشت مشهد. ...
American Public Health As sociation. 1998. Standard Method for the ...
Emberger L. 1930. Sur une formule applicable en geographie botanique; ...
Freeze R. A. and Cherry A.J. 1979. Groundwater Prentice-Hall, Inc.pp.604. ...
Hounslow A. W. 1995. Water Quality Data: Analysis and interpretation; ...
Klaseus T. G. Buzicky G. C. and Schneider E. C. ...
Lucey K. J. and Goolsby D. A. 1993. Effects of ...
USEPA. 1990. Ground Water, Volume I: Ground Water and C ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی آلودگی نیترات و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی دشت هرزندات" توسط جمیل روزرخ، دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز؛ عطاالله ندیری، استادیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز؛ اصغر اصغری مقدم، استادیار هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز؛ ایوب رحمانی، دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب زیرزمینی، دشت هرزندات، کیفیت آب، آلودگی نیترات هستند. این مقاله در تاریخ 7 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1087 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نیترات یکی از مهمترین آلوده کننده های آب های زیرزمینی است که بررسی وضعیت و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف این پژوهش، کسب شناخت لازم در خصوص میزان آلودگی آبهای زیرزمینی به نیترات در دشت هرزندات و به کارگیری اقدامات کنترل آلودگی است. تعداد ۱۶ نمونه آب زیرزمینی از منابع آبی مختلف شامل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آلودگی نیترات و منشأیابی آن در آب های زیرزمینی دشت هرزندات با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.