سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه اتنوبوتانی برخی گونه های گیاهان داروئی منطقه سیستان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,995

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MPSA02_008

Index date: 29 October 2014

مطالعه اتنوبوتانی برخی گونه های گیاهان داروئی منطقه سیستان abstract

گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماری ها برخوردار بوده و هستند . با مطالعه در تمدن اقوام قدیمی به مصرف گیاهان دارویی به عنوان دارو، سم، مواد پاک کننده و رنگ بر می خوریم. گیاه شناسی سنتی روش های ارزشمندی را برای شناسایی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی عرضه می نماید . این بررسی با استفاده از پیمایش صحرایی و همچنین باورها و اطلاعات مردم بومی منطقه و جمع آوری و شناسایی گیاهان دارویی منطقه انجام گرفت به این صورت که گونه های مختلف از مناطق مختلف مشخص شده جمع آوری شد و پس از شناسایی به صورت هرباریومی خشک گردید. اکثریت گیاهان شناسایی شده در طب سنتی منطقه به عنوان مدر، مقوی معده، التیام دهنده زخم ها، استفاده می شد. در این تحقیق 30 گونه از گیاهان دارویی شناسایی شد که می توان به اوکالیپتوس، خرزهره، رازیانه، خارخسک، هندوانه ابوجهل و غیره اشاره نمود. با توجه به خواص دارویی فراوان این گیاهان می توان با مدیریت صحیح و دقیق آنها را مورد بهره برداری قرار داد. با توجه به محدود بودن منابع داخلی با اعمال یک مدیریت حساب شده با توسعه طرح های اشتغالزایی بر مبنای کاشت گیاهان دارویی سازگار با شرایط اکولوژیکی منطقه، نه تنها می توانیم حداکثر تولید و بهره وری را داشته باشیم بلکه می توان از این منابع گران بها و با ارزش حفاظت کرد. هدف از این مطالعه شناسایی و کاربرد برخی از گیاهان دارویی مهمی است که به طور گسترده به وسیله مردم محلی در درمان و پیشگیری بیماری ها، در منطقه سیستان مورد استفاده قرار می گیرند.

مطالعه اتنوبوتانی برخی گونه های گیاهان داروئی منطقه سیستان Keywords:

مطالعه اتنوبوتانی برخی گونه های گیاهان داروئی منطقه سیستان authors

علیرضا گنجعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه زابل،

عباس خاک سفیدی

کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره حفاظت محیط زیست زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکبری نیا، ا . و باباخانو، پ، (1381). جمع آوری ...
ایران‌منش، م.، نجفی، ش، یوسفی، م، (1389). بررسی اتنوبوتانی گیاهان ...
جاویدتاش، ا.، (1380). گیاهان دارویی استان فارس .تحقیقات گیاهان دارویی ...
جعفرنیا، س.، خسروشاهی، س .و قاسمی، م، (1385). راهنمای جامع ...
زارع زاده، ع.، باباخانلو، پ0، باغستانی. ن. و شمس‌زاده، م.، ...
زرگری، ع.، (1372)-(1370). گیاهان دارو _ انتشارات دانشگاه تهران، جلد ...
سلطانی پور، م.، (1381). گیاهان دارویی استان هرمزگان. تحقیقات گیاهان ...
شریفی‌فر، ف، کوهپایه، ع.، متقی، م، م.، امیرخسروی، آ.، پور ...
قلیچ نیا، ح.، (1381). بررسی پراکنش و اکولوژی 36 گونه ...
کریمیان، ع.، (1384). گیاهان دارویی، معطر، مرتعی _ نادر مناطق ...
کلوندی، ر.، عطری.م . و صفی خانی .ک.، (1378). گونه‌های ...
مظفریان، وء (1375). فرهنگ نام‌های گیاها ن ایران نشر فرهنگ ...
میرحیدر، ح.، (1373). معارف گیاهی‌کا ربرد گیاها ن در پیشگیری ...
هویزه، ح.، دیناروند، م. و صالحی، ح.، (1381). گیاهان دارویی ...
Anand, R.K. and Shrivastawa , 2004. Biodiversity and ethnobotanicl study ...
Anyinam, C. 1995. Ecology and ethnomedicine :exploring links between current ...
Betti, J.L. 2004. An Ethnobotanicl study of Medicinal plants among ...
Emami, A. 2003. Painted dictionary of medicina lplants. Research Center ...
Hanazaki, N., Souza, V.C. and Rodrigues, R. 2006. Ethnobotany of ...
Hayat, M.Q., Khan, M. A., Ahmad, M., Shaheen, N., Yasmin, ...
Pardo-de- Santayana M, Pieroni A, Puri RK. Ethnobotany in the ...
Ray, A. B., Sarma, B. K. and Singh, U. P. ...
Tiwari, D.K. and Yadav, A. 2003. Ethnobotanical Investigation of some ...
Valnet, J. 2002. Phytothrapy treatment the diseases with plants. Translated ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه اتنوبوتانی برخی گونه های گیاهان داروئی منطقه سیستان" توسط علیرضا گنجعلی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه زابل،؛ عباس خاک سفیدی، کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره حفاظت محیط زیست زابل نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گیاهان دارویی، درمان، گیاه شناسی سنتی، هرباریوم، سیستان هستند. این مقاله در تاریخ 7 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1995 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماری ها برخوردار بوده و هستند . با مطالعه در تمدن اقوام قدیمی به مصرف گیاهان دارویی به عنوان دارو، سم، مواد پاک کننده و رنگ بر می خوریم. گیاه شناسی سنتی روش های ارزشمندی را برای شناسایی گیاهان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گیاهان دارویی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه اتنوبوتانی برخی گونه های گیاهان داروئی منطقه سیستان با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.