تأثیر کیفیت آب در مخزن سمپاش بر کارایی علف کش های گلیفوسیت و نیکوسولفورون
Publish place: 13 Iranian Crop Sciences Congress & 3rd Iranian Seed Science and Technology Conference
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 825
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0716
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
Abstract:
کیفیت آب در مخزن سمپاش بر کارایی علف کش های گلیفوسیت و نیکوسولفورون روی علف های هرز سوروف و گاوپنبه به صورت آزمایشات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با 6 تکرار در گلخانه ی تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد طی سال های 90-1389 مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل: تغییرات اسیدیته آب (pH) در هفت سطح 4، 5، 6، 7، 8، 9 و 10 با استفاده از محلول های بافر (بانضمام 3 گلدان شاهد برای هر سطح pH)، غلظت کربنات کلسیم در 6 سطح (0، 100، 200، 300، 400 و 500 قسمت در میلیون در آب دیونیزه (w/v)) در ترکیب با مقادیر صفر یا 3 کیلوگرم در هکتار سولفات آمونیم (AMS)، و غلظت بیکربنات سدیم در 6 سطح (0، 100، 200، 300، 400 و 500 قسمت در میلیون در آب دیونیزه (w/v)) در ترکیب با صفر یا 0/5 لیتر در هکتار نیترات آمونیم (AMN) بودند. محلول علف کش ها در مرحله 4-3 برگی علف های هرز بر اساس مقادیر ED50 حاصل از یک آزمایش مقدماتی د̕ز- پاسخ سمپاشی شدند. بر اساس نتایج آزمایش، گلیفوسیت در pH های 6 و 7 بیشترین تأثیر را بر سوروف نشان داد، در حالی که بهترین تأثیر نیکوسولفورون در pH=8 بدست آمد و پس از آن pH 7 قرار گرفت. به طور مشابه، بهترین کنترل گاوپنبه با گلیفوسیت و نیکوسولفورون به ترتیب در pH های 6 و 8 بدست آمد. اثرات هم کاهی کربنات کلسیم و بیکربنات سدیم با گلیفوسیت بیشتر از نیکوسولفورون مشاهده شد. افزودن AMS و AMN به مخزن سمپاش به ترتیب اثرات سختی و قلیائیت را کاهش دادند. به طور کلی نتایج این تحقیق اهمیت کیفیت آب در کارایی علف کش ها را مورد تأکید قرار دادند.
Authors
کمال حاج محمدنیا قالی باف
دانشگاه فردوسی مشهد
محمد حسن راشد محصل
دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی نصیر ی محلاتی
دانشگاه فردوسی مشهد
اسکندر زند
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :