سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,565

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IPEC01_080

Index date: 30 April 2007

تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران abstract

حفر چاه بعنوان عاملی جهت دسترسی به مخزن نفتی و تولید نفت می باشد . با توجه به آنکه چاه معمولا با شیب و آزیموت های متفاوت بوده و از میان لایه های با خواص متفاوت میگذرد؛ لذا فرآیند حفاری پر مخاطره می باشد . از دست دادن چاه بواسطه ایجاد ناپایداری نیز منجر به هزینه های هنگفت و توقف در عملیات تولید می گردد. لذا تحلیل و پیش بینی پایداری چاه از اهمیت ویژه برخوردار است . از جمله پارامترهای مؤثر در ناپایداری چاه می توان به مسیر حفر چاه ، جهت و بزرگی تنش های برجا ، خصوصیات مکانیک سنگی ، فشار منفذی و فشار گل اشاره نمود . در این مقاله تحلیل پایداری چاه در یکی از مخ ازن نفتی در بخش سازند آسماری با استفاده از نرم افزار FLAC مورد بررسی قرار گرفته و پایداری آن در دو حالت قائم و افقی مقایسه می گردد . سازند آسماری در چاه مورد بررسی شامل چهار لایه کربنات ، کربنات مارل ، ماسه سنگ و شیل است که برای تحلیل دو بعدی در لایه کربنات دو مقطع و در بقیه لایه ها هر کدام یک مقطع در نظر گرفته شد و بر ای هر مقطع نمودارهای جابجایی ، تنش اصلی حداکثر ، ض ریب ایمنی و وضعیت ناحیه پلاستیک اطراف چاه بدست آمد. نتایج حاصل از بررسی نمودارها نشان می دهد که در چاه قائم و افقی شیل ناپایدارتر و کربنات پایدارتر از بقیه لایه ها هستند و همچنین چاه قائم (برای لایه های یکسان) نسبت به چاه افقی وضعیت پایداری بهتری نشان می دهد.

تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران Keywords:

تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران authors

رضا شیرین آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و ت

وامق رسولی

استادیار دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کامران گشتاسبی

استادیار بخش مهندسی معدن دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
زمین شناسی نفت زاگرس، همایون مطیعی 1373 . ...
گزارش خواص مکانیک سنگی لایه های مختلف تشکیل دهنده سازند ...
گزارش نهایی عملیات نهایی و تکمیل چاه، مدیریت اکتشاف اداره ...
Gou, Boyun and Ghalambor, Ali., "Gas Volume Requirements for under ...
B ennion, D.B; Thomas, F.B; Jamaludding, A.K.M and Ma, T., ...
Richard Birchwood, Ph.D. Geomechanics Specialist, "Options for Enhanded Wellbore Stability" ...
Mclellan, P. and Hawkes, C., "Borehole Stability Analysis for under ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران" توسط رضا شیرین آبادی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و ت؛ وامق رسولی، استادیار دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ کامران گشتاسبی، استادیار بخش مهندسی معدن دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره مهندسی نفت ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تحلیل پایداری چاه ، تنش های برجا ، تحلیل عددی هستند. این مقاله در تاریخ 10 اردیبهشت 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2565 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حفر چاه بعنوان عاملی جهت دسترسی به مخزن نفتی و تولید نفت می باشد . با توجه به آنکه چاه معمولا با شیب و آزیموت های متفاوت بوده و از میان لایه های با خواص متفاوت میگذرد؛ لذا فرآیند حفاری پر مخاطره می باشد . از دست دادن چاه بواسطه ایجاد ناپایداری نیز منجر به هزینه های هنگفت و توقف در عملیات تولید ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.