سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه عملکرد برخی از ارقام برنج در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن به روش کشت مستقیم

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,339

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NABATAT13_1390

Index date: 25 November 2014

مقایسه عملکرد برخی از ارقام برنج در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن به روش کشت مستقیم abstract

به منظور شناسایی تحمل ارقام مختلف برنج به تنش شوری آزمایشی با استفاده از بذور 9 رقم برنج که 4رقم آن ایرانی به نامهای گرده(رقم شاهد ومحلی) ،علی کاظمی،فیروزان،سازندگی و 5 رقم آن خارجی و ارسال شده از IRRI با نامهای h5،h4،h3،h2،h1 در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن [رنج شوری 4/46 الی 6/29 (ds/m)} در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و سه تکرار در شهرستان ماهنشان استان زنجان در سال 1392 انجام شد.بعد از آماده سازی زمین زراعی و جوانه دار نمودن بذور، طبق روش مرسوم منطقه، کشت بصورت دستپاش (کشت مستقیم بذور) بر اساس میزان بذر محاسبه شده پاشش بذور جوانه دار شده با دست انجام شد . از این مطالعه استنتاج شد که شوری اثر محسوسی بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام دارد که از نه رقم مورد کشت فقط چهار رقم به مراحل نهایی رشد رسیدند که این 4 رقم شامل 1- علی کاظمی، 2- گرده محلی، 3- فیروزان و 4-سازندگی می باشند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد، بجز عملکرد و تعداد دانه پوک که از نظر آماری معنی دار نبودند،همچنین طول خوشه ، از نظر آماری در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود وسایر اجزای عملکرد شامل تعداد برگ ، پنجه های بارور ، طول دانه ، عرض دانه ، دانه پر ، وزن یکصد دانه ، زمان گلدهی و همچنین ارتفاع از نظر آماری در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنیداری داشتند.

مقایسه عملکرد برخی از ارقام برنج در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن به روش کشت مستقیم Keywords:

مقایسه عملکرد برخی از ارقام برنج در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن به روش کشت مستقیم authors

سجاد بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

بابک عندلیبی

استادیار گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

محمدرضا عظیمی

استادیار گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Asch, F., Dingkuhn, M. and Dorffling, K. 2000. Salinity increases ...
Castillo, E.G., Toung Phuc, T.o., Abdelbaghi, M.A. and Kazuyuki, I. ...
C hakravarthi, B. and Naravaneni, R. (2006) SSR marker based ...
CHA TTERJEE, B .N and S. MAITI. 1979.Rice production technology ...
Flowers, T..J. 2004. Improving crop salt tolerance J. Exp. Bota. ...
Grattan, S.R., Zeng, L., Shannon, M.C, and Roberts, S.R. 2002. ...
Lafitte, H.R., Ismail, A. and Bennett, J. 2004. Abiotic stress ...
_ E.I.L. 2004. Quality of irrigation water in Sri Lanka ...
_ M.P., D.M. BRANDON and W.H. PATRICK. 1989.Effects of seeding ...
_ Moumeni, A., Shokri, H., Sabouri, H., Katuzi, M., Nouri, ...
Masters Student of Agronomy, Faculty of Agriculture, University of Zanjan ...
Assistant Professor of Agronomy and Plant Breeding Dep., University of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه عملکرد برخی از ارقام برنج در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن به روش کشت مستقیم" توسط سجاد بیات، دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان؛ بابک عندلیبی، استادیار گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان؛ محمدرضا عظیمی، استادیار گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اجزای عملکرد، ارقام برنج، برنج ، شوری هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2339 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور شناسایی تحمل ارقام مختلف برنج به تنش شوری آزمایشی با استفاده از بذور 9 رقم برنج که 4رقم آن ایرانی به نامهای گرده(رقم شاهد ومحلی) ،علی کاظمی،فیروزان،سازندگی و 5 رقم آن خارجی و ارسال شده از IRRI با نامهای h5،h4،h3،h2،h1 در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن [رنج شوری 4/46 الی 6/29 (ds/m)} در قالب طرح ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی برنج طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه عملکرد برخی از ارقام برنج در شرایط آبیاری با آب شور رودخانه قزل اوزن به روش کشت مستقیم با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.