سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خطر زمین لغزش و فرسایش آبراهه ای در بالادست سد سهند با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (حوضه قرنقوچای، کوهستان سهند، شمال غرب ایران)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,199

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEODM02_080

Index date: 3 May 2007

بررسی خطر زمین لغزش و فرسایش آبراهه ای در بالادست سد سهند با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (حوضه قرنقوچای، کوهستان سهند، شمال غرب ایران) abstract

فرسایش آبراهه ای و وقوع لغزش در سطوح شیب دار حوضه های کوهستانی، نتیجه عملکرد فرایندهای مختلف و تاثیر چندین عامل ویژه است. نوع واحدهای سنگی، شیب ، نوع کاربری ، میزان بارندگی، حضور گسل ها، عبور جاده ها از کمرکش کوهستان ها و جریا ن آب ها در دره ها، از جمله عواملی هستند که در وقوع لغزش ها در نواحی کوهستانی، نقش تعیین کننده دارند. اما در یکمحدوده خاص، عامل ویژه ای نقش برجسته تری در وقوع لغزش ها ایفا میکند که در اقدامات پیشگیرانه، تعیین چنین عامل ویژه ای از اهمیت خاصی برخوردار است. درحوضه قرنقوچای (با گسترده گی در مختصات جغرافیائی 36/58P درجه سانتی گراد تا 37/44P درجه سانتی گراد عرض شمالی و 46/27P درجه سانتی گراد تا 47/42P درجه سانتی گراد طول شرقی) که از نظر نوع واحدهای سنگی، ویژگی ژئومورفولوژیککی و زمین شناسی و همچنین نحوه ارتباط انسانی با محیط، تنوع خاصی وجود دارد. به لحاظ این تنوع، علل وقوع لغزش ها نیز در قسمت های مختلف حوضه، متفاوت و متنوع است. در این مقاله، با استناد به پراکندگی لغزش ها بر روی 9 لایه مختلف از نقشه های عامل، فراوانی وقوغ لغزش ها محاسبه و با استفاده از روش تعیین عامل ویژه ، از بین عوامل مختلف، عامل اصلی تحریک کننده شیب ها نسبت به وقوع زمین لغزش ها و فرسایش آبراهه ای ، تعیین شده و در نهایت با بهره گیری از نرم افزار Arc/View محدوده حوضه قرنقوچای از نظر حساسیت به وقوع لغزش و فرسایش در رابطه با پراکندگی سدها، بخصوص سد سهند پهنه بندی شده است. این محاسبات و نقشه نهائی تهیه شده نشان میدهد بخش های حساس به وقوع لغزش و فرسایش آبراهه ای در بخش های بالادست حوضه قرار گرفته اند که سدهای بزرگ از جمله سد سهند در چنین محدوده هایی احداث شده اند.

بررسی خطر زمین لغزش و فرسایش آبراهه ای در بالادست سد سهند با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (حوضه قرنقوچای، کوهستان سهند، شمال غرب ایران) Keywords:

کوهستان های نیمه خشک , فرسایش آبراهه ای عامل ویژه , پهنه بندی خطر زمین لغزش , حوضه قرنقوچای , حوضه های کوهستانی , GIS

بررسی خطر زمین لغزش و فرسایش آبراهه ای در بالادست سد سهند با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (حوضه قرنقوچای، کوهستان سهند، شمال غرب ایران) authors

مریم بیاتی خطیبی

عضو هیات دانشگاه تبریز، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه پژوهشی جغ

فریبا کرمی

عضو هیات دانشگاه تبریز، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه پژوهشی جغ

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، حسن وعلی طالبی اسفندرانی، ؛، بررسی عوامل موثردرایجاد حرکات ...
طرح جامع بررسی حوضه قرنقو چای، ؛جهاد کشاروزی، مهندسین مشاور ...
Ayala, I.A. _ Geomorpho logy , natural hazard , vulnerability ...
Bishop, M.P., sroder and J, Colby., Remote Sensing and GIS ...
Borga, M., G.D, Fontana and F, Cazorzi. , Analysis of ...
Carrara, A. , GIS-Based techniques for mapping landslide hazard.( _ ...
Chleborad, A .Preliminary method for anticipating the OCcurrence of precipitation ...
Clerici, A., A grass GIS based shell script for landslide ...
Cubito, A., V.Ferrara and G, Pappalardo. , Landslide hazard in ...
Derbyshire, _ and X, meng., The Landslides hazard in North ...
Dikau, R., A, Garauin and S, Jager. , Databases and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خطر زمین لغزش و فرسایش آبراهه ای در بالادست سد سهند با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (حوضه قرنقوچای، کوهستان سهند، شمال غرب ایران)" توسط مریم بیاتی خطیبی، عضو هیات دانشگاه تبریز، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه پژوهشی جغ؛ فریبا کرمی، عضو هیات دانشگاه تبریز، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه پژوهشی جغ نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کوهستان های نیمه خشک ، فرسایش آبراهه ای عامل ویژه ، پهنه بندی خطر زمین لغزش ، حوضه قرنقوچای ، حوضه های کوهستانی ، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 13 اردیبهشت 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2199 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش آبراهه ای و وقوع لغزش در سطوح شیب دار حوضه های کوهستانی، نتیجه عملکرد فرایندهای مختلف و تاثیر چندین عامل ویژه است. نوع واحدهای سنگی، شیب ، نوع کاربری ، میزان بارندگی، حضور گسل ها، عبور جاده ها از کمرکش کوهستان ها و جریا ن آب ها در دره ها، از جمله عواملی هستند که در وقوع لغزش ها ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زمین لغزش طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خطر زمین لغزش و فرسایش آبراهه ای در بالادست سد سهند با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (حوضه قرنقوچای، کوهستان سهند، شمال غرب ایران) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.