سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خانه های شهر اصفهان درسه دوره زمانی با رویکرد اقلیمی شکلی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,071

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NSIA01_321

Index date: 25 November 2014

بررسی خانه های شهر اصفهان درسه دوره زمانی با رویکرد اقلیمی شکلی abstract

نیاز به مسکن یکی از اساسی ترین نیازهای بشر می باشد.با توجه به تاثیرپذیری مسکن از نیازها ، توانایی ها و امکانات ومحدودیت های زمانی ، در هر دوره به گونه ای خاص نمود یافته است .بررسی الگوی فضایی خانه ما را به شناخت عمیقتری از نیاز های انسان و درک عوامل موثر بر شکل گیری خانه در هر دوره تاریخی رهنمون می کند .از این رو شهر اصفهان از جمله شهرهایی است که به علت تعدد خانه های تاریخی ارزشمند همواره مورد توجه بوده است بنابر این باتوجه به نمونه های ارزشمند بجا مانده از دوره های تاریخی مختلف می تواند بستری مناسب برای این قیاس را فراهمنماید .در این مقاله با انتخاب نمونه از سه دوره زمانی قاجار ، پهلوی و معاصر با توجه به خانه های موجود در جامعه آماری خانه های اصفهان به گونه شناسی خانه های مسکونی در دوره های زمانی یاد شده از دیدگاه اقلیمی شکلیپرداخته می شود.با توجه به جامعه آماری خانه های اصفهان تعداد 3 نمونه از دوره قاجار با توجه به تنوع خانه های قاجار ، تعداد دو نمونه از هر کدام از خانه های پهلوی ومعاصر انتخاب شده است . در هر دوره زمانی نمونه ها با توجه بهویژگی های غالب انتخاب شده و به مقایسه نمونه ها با توجه به پارامترهای موثر فضایی در پلان پرداخته می شود .پارامترهای در نظر گرفته شده از مهم ترین عوامل سازمان دهنده خانه به دو صورت اقلیمی و شکلی می باشند .روش تحقیق به صورت کتابخانه ای وتوصیفی تحلیلی می باشد که در نهایت الگویی از مقایسه تطبیقی نمونه ها ارائه خواهد شد.الگوهایارائه شده ، فضاهای مؤثر درهر دوره را به تبع ویژگی های زمانی و مکانی را نشان می دهد که در ورای آن تغییرات و توسعه فضاها بیانگر تحولات هردوره زمانی می باشد.

بررسی خانه های شهر اصفهان درسه دوره زمانی با رویکرد اقلیمی شکلی Keywords:

بررسی خانه های شهر اصفهان درسه دوره زمانی با رویکرد اقلیمی شکلی authors

مژگان بیغمی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه غیرانتفاعی فریدونکنار

سیدعلی سیدیان

استادیارگروه معماری دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
I3] قاسمی سیچانی، مریم .(1391)، "خانه های اصفهان"، انتشارات دانشگاه ...
قاسمی سیچانی، مریم _ معماریان، غلامحسین، (1389)، "گونه شناسی خانه ...
کیانی، مصطفی.(1383)، معماری دوره پهلوی دگرگونی اندیشه ها پیدایش و ...
معماریان، غلامحسین، (1372)، _ آشنایی با معماری مسکونی ایرانی، گونه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خانه های شهر اصفهان درسه دوره زمانی با رویکرد اقلیمی شکلی" توسط مژگان بیغمی، دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه غیرانتفاعی فریدونکنار؛ سیدعلی سیدیان، استادیارگروه معماری دانشگاه مازندران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خانه های مسکونی ، الگوی فضایی ،معماری قاجار، معماری پهلوی اول ، معماری معاصر هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3071 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نیاز به مسکن یکی از اساسی ترین نیازهای بشر می باشد.با توجه به تاثیرپذیری مسکن از نیازها ، توانایی ها و امکانات ومحدودیت های زمانی ، در هر دوره به گونه ای خاص نمود یافته است .بررسی الگوی فضایی خانه ما را به شناخت عمیقتری از نیاز های انسان و درک عوامل موثر بر شکل گیری خانه در هر دوره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خانه های شهر اصفهان درسه دوره زمانی با رویکرد اقلیمی شکلی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.