بررسی تاثیر اصلاح سیستم هوادهی پایل های سالن تخمیر بر فاکتورهای دما، pH و رطوبت و نقش آن درافزایش کیفیت و راندمان تولید کود آلی (کارخانه کمپوست سازمان مدیریت پسماندشهرداری مشهد)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,016

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEE07_087

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

امروزه مدیریت پسماند یکی از اساسی ترین محورهای مورد بحث و پژوهش در مباحث حفاظت محیط زیست است. در این میان یکی از بهترین روشهای امحاء پسماند آلی تولید کمپوست می باشد. تولید کمپوست از پسماند آلی شهری در کشور و احداث کارخانه های تولید کمپوست رو به افزایش است . افزودن کودهای آلی به خاک باعث افزایش کیفیت و محتوای آلی و معدنی خاک می شود و رشد و بازده گیاه را ارتقاء می بخشد که این اثرات مطلوب در تحقیقات زیادی به اثبات رسیده اند .اما این صنعت با مشکلاتی دست به گریبان است که مهمترین آنها ماهیت اسیدی پسماند ها ، عدم وجود سیستم های کارآمد هوادهی و بوی نامطلوب ناشی از تخمیر بی هوازی می باشند . هدف این تحقیق ارائه راهکارهایی برای افزایش راندمان تولید کمپوست و رفع مشکلات موجود آن است که بوسیله کنترل پارامتر هوادهی است . در این تحقیق بررسی ارتباط بین هوادهی ، شرایط اسیدی و دیگر فاکتور های مهم فرآیند مانند دما و pH ارائه می گردد. در این تحقیق فرآیندهای تولید کمپوست و شاخص های آن در کارخانه کمپوست مشهد که با تکنولوژی تولید کمپوست هوازی از پسماند آلی شهری مورد بررسی قرار گرفته است . در ابتدای فرآیند کمپوست شرایط اسیدی است و تجزیه مواد آلی کمتر صورت می گیرد. در یک فرآیند ایده آل بیشترین تجزیه در محدوده pH خنثی صورت می گیرد. دمای کم یا زیاد و pH اسیدی محدودیت های فرآیند کمپوست در ابتدای تجزیه بیوشیمیایی به حساب می آیند. آزمایش ها نشان می دهد که افزایش فعالیت میکروارگانیسم ها در جهت تولید کمپوست و محدود کردن کاهشpH، با افزایش هوادهی تا رسیدن به حدود دمایی 40 درجه سانتیگراد میسر خواهد شد. بیشترین تجزیه مواد آلی در دمای 55 درجه سانتی گراد انجام و خروج گاز آمونیاک و بوی نامطلوب در صورت عدم هوادهی مناسب در دماهای بالا مشاهده می شود. با اصلاح سیستم هوادهی، سرعت افزایش دما و pH کاملا مشهود است و پس از انجام آزمایش های لازم و با بررسی فاکتورهای کنترل کیفی مثل نسبت کربن به نیتروژن مشخص شد که این اصلاح موجب افزایش کیفیت کود تولیدی می گردد.

Keywords:

کمپوست – سیستم هوادهی – افزایش راندمان

Authors

محمدرضا آرین نژاد

مسئول آزمایشگاه سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد

اکبر ثنایی مقدم

کارشناس آزمایشگاه سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد

مسعود علیزاده

رئیس اداره بازیافت مواد و انرژی سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد

علی آدینه نیا

معاون فنی و اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • American Public Health Association. Standard Methods for the Examination of ...
  • Haug, R.T, The Practical Handbook of Compost Engineering. Lewis Publishers; ...
  • Inbar, Y., Hadar , Y., and Hotink , H.A.J ., ...
  • Sharma, V.K., Candietelli, M., Fortuna _ F. &Cornacchis , G.Process ...
  • _ _ _ _ _ 1993 ...
  • Wesley , D. M., The Microbiology of Composting Part 1.The ...
  • نمایش کامل مراجع