سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیاده سازی استاندارد ISO 22000 در باغات پسته

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,980

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICPPPN01_028

Index date: 7 May 2007

پیاده سازی استاندارد ISO 22000 در باغات پسته abstract

محصولات پسته در معرض خطر آلودگی با قارچ آسپیرژیلوس (Aspergillus) به ویژه دو گونه Aspergillus flavous و Aspergillus parasiticus قرار دارند. که اهمیت این مسئله به متابولیت ثانویه حاصل از فعالیت این قارچ ها یعنی سم آفلاتوکسیین (G2,G1,B2,B1) بر می گردد. قارچ مذکور هم روی درخت و هم طی مراحل فرآوری و انبارمانی می تواند محصول را آلوده کند و در صورت آلوده شدن محصول به اسپور و فراهم شدن شرایط دمایی و رطوبتی مطلوب، اسپور رشد کرده و قارچ را تولید می کند که قارچ ها سم تولید می کنند. البته خود قارچ بی خطر بوده و حتی خوردن مستقیم آن مشکلی ایجاد نمی کند ولی عوارض و خطرات حاصل از این قارچ به متابولیت های آن بر می گردد. امروزه از روش های متعددی برای جداسازی آفلاتوکسین استفاده می شود که می توان از جداسازی فیزیکی و استخراج به وسیله حلال بنزن، کلروفروم، بنزن و جداسازی به وسیله ترکیبات قلیایی نام برد، اما همه این روش ها برای جداسازی مفید نیستند و در صنعت به دلیل هزینه بالا، راندمان پایین و یا آسیب دیدن بافت و طعم پسته و یا دناتوره شدن پروتئین پسته، از آنها استفاده نمی شود. به منظور کنترل آفلاتوکسین ها در تولید پسته به کارگیری سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی استاندارد ISO 22000 که یک استاندارد جهانی می باشد و کلیه نقاط بحرانی را در مراحل قبل از برداشت، برداشت، بعد از برداشت، انبارداری، بسته بندی و توزیع آنالیز می کند، یکروش کارا و موثر می باشد، اما لازمه آن آموزش نیروی متخصص برای پیاده سازی سیستم می باشد. پیشگیری از طریق مدیریت قبل از برداشت بهترین روش برای کنترل آلودگی ها می باشد اما درصورتی که آلوگی بعد از این مرحله رخ دهد، خطرات مربوط به سموم باید از طریق روش های بعد از برداشت مدیریت شود. لذا رعایت استانداردهای ایمنی غذایی و رعایت استانداردهای موجود در خصوص حد مجاز آفلاتوکسین ها در پسته می تواند حمایت از مصرف کنندگان و توسعه مبادلات جهانی این محصول استراتژیک را در بر داشته باشت.

پیاده سازی استاندارد ISO 22000 در باغات پسته Keywords:

پسته , سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی , آفلاتوکسین

پیاده سازی استاندارد ISO 22000 در باغات پسته authors

فرزانه بختیاری

کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل

هدایت پورحسینی

عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

پرویز آبرومندآذر

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حامد صفافر

کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی مرکز کشت دانه های روغنی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران . شماره 15 ...
- موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران _ شماره 2380 ...
- موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران . شماره 8914. ...
- Arrus . A . et . al . (2004) ...
- Boutrif .E .(1997) _ Preventation of Aflatoxin in pistachios ...
Codex Standard for Unshelled Pistachio- Codex Stan 131 - 1981 ...
Robert .H. et al . (1975) _ Removal of aflatoxin ...
- Schatzki . Tomas. & Pan. James . (1996). Distrubtion ...
-United State Standards for grades of Pistachio nuts in the ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیاده سازی استاندارد ISO 22000 در باغات پسته" توسط فرزانه بختیاری، کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل؛ هدایت پورحسینی، عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور؛ پرویز آبرومندآذر، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات؛ حامد صفافر، کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی مرکز کشت دانه های روغنی نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی فرآوری و بسته بندی پسته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پسته ، سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ، آفلاتوکسین هستند. این مقاله در تاریخ 17 اردیبهشت 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2980 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که محصولات پسته در معرض خطر آلودگی با قارچ آسپیرژیلوس (Aspergillus) به ویژه دو گونه Aspergillus flavous و Aspergillus parasiticus قرار دارند. که اهمیت این مسئله به متابولیت ثانویه حاصل از فعالیت این قارچ ها یعنی سم آفلاتوکسیین (G2,G1,B2,B1) بر می گردد. قارچ مذکور هم روی درخت و هم طی مراحل فرآوری و انبارمانی می تواند محصول را آلوده کند و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی پسته طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پیاده سازی استاندارد ISO 22000 در باغات پسته با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.