سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی نماهای شهری در بافت های تاریخی شهر بارویکرد عدم تجانس نمونه موردی: بخشی از نماهای جداره خیابان امام تبریز

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,342

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EETCC01_086

Index date: 2 January 2015

بررسی تطبیقی نماهای شهری در بافت های تاریخی شهر بارویکرد عدم تجانس نمونه موردی: بخشی از نماهای جداره خیابان امام تبریز abstract

فرهنگ بیانگر باور و اعتقادات مردم است و شهر بستری است که در آن فرهنگ از طریق فعالیت ها و ارتباطات انسانی به جریان درمی آید .فضاهای شهری به طور معمول توسط تعدادی توده ساختمانی محدود تعریف شده اند که دارای حجم وسطوح قابل رویت از فضاهای عمومی می باشد، معماران این سطوح از بنا را نما می نامند. نما به عنوان بخشی از کالبد شهری است که نتیجه نهایی دیدگاههای خلاقانه معماراست، معماری که باتوجه به نیازها و محدودیت ها به پاسخگویی آنها می پردازد.معماری سنتی ایران پاسخی راستین به خواسته ها و نیازهای اعتقادی، اقلیمی، رفتاری و معیشتی جامعه بود و بناهای باقی مانده از این دوران در بافت های تاریخیشهرها، بیان گراصالت و هستی شهر و القا کننده هویت به مردم می باشد و نماهای آن نیز به عنوان یک عنصر تاثیرگذار در زمینه فرهنگی نقش بسزایی را ایفاکردهاست.در حالیکه امروزه معماری معاصر ایران به دلایل فراوان دچارانقطاع فرهنگی وگسست از تجارب تاریخی و اصول جاری درسنتهای ارزشمند فرهنگ خود شده واین مسئله در نماهای شهری نیز نمود یافته است.بنابر اهمیت و تاثیر هویت شهری در رفتار و باورهای مردم شهر این مقاله به بررسی تاثیرگسیختگی هویت شهری و تاثیرگذاری آن برهویت ملی می باشد ،بدین سان سعی بر ایجاد همبستگی و یکپارچه سازی نمای شهری است تا بتواند هویت شهر را به مردمان آن بازگرداند. هدف از این نوشتار بررسی بخشی ازجداره های محور خیابان امام خمینی تبریز می باشد که تلاش شده است با بررسی جداره ها علت گسیختگی و بی هویتی درنماها را دریافته و برای حل این مشکل راهکارهایی با توجه به شناخت نیازها و خواسته های امروزی مردم شهر و در نظرداشتن باورهای گذشته و خواسته های اقلیمی و رفتاری منطقه الگویی برای تطابق نماهای گذشته با نیازهای امروزی شهری را تبیین نمود. روش تحقبق توصیفی کاربردی و جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی – صورت گرفته است.

بررسی تطبیقی نماهای شهری در بافت های تاریخی شهر بارویکرد عدم تجانس نمونه موردی: بخشی از نماهای جداره خیابان امام تبریز Keywords:

نماهای شهری هویت معماری معاصر معماری سنتی

بررسی تطبیقی نماهای شهری در بافت های تاریخی شهر بارویکرد عدم تجانس نمونه موردی: بخشی از نماهای جداره خیابان امام تبریز authors

رقیه شمس وحدتی

کارشناس معماری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند،عضو باشگاه پژوهشگران تبریز

مهسا شمس وحدتی

کارشناس معماری دانشگاه پیام نور تبریز

امید اشکان

کارشناس ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-گروتر، یورگ، زیباشناختی در معماری، ترجمه جهانشاه پاکزاد وعبدالرضا همایون، ...
نقی زاده، محمد، ‌زمانی، بهادر، کرمی، اسلام، ملاحظات فرهنگی در ...
مهدی زاده سراج‌افاطمه معصومیان، فا طمه _ لزوم نگرش دقیق ...
نقره کار، عبدالحمید، حفظ ارزشهای فرهنگی در معماری و شهرسازی ...
) نقی زاده، محمد، ادراک زیبایی و هویت شهر در ...
کاظمی، علی، مفهوم نمای شهری در معماری http : //www. ...
بانی مسعود، امیر، احمد یان، علیرضا، خداپناهی _ حمید _ ...
رضازاده، راضیه، سامان دهی و بهسازی نماهای شهری، ضرورت برخورد ...
حبیبی، محسن، از شارتا شهر، دانشگاه تهران، ‌چاپ دوم، 138 ...
مولانایی، صلاح الدین، نماهای آشفته در معماری و شهرسازی ماصر، ...
تحلیلی بر سیمای شهر اصفهان(1) http : //rasekho _ , ...
ضرابیان، غفرناز، منعام، محمد رضا، بازشناسی واژه هویت، نشریه شمس، ...
برگرفته از مروری برتجارب شهرداری تهران درساماندهی کیفی نماها وسیمای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی نماهای شهری در بافت های تاریخی شهر بارویکرد عدم تجانس نمونه موردی: بخشی از نماهای جداره خیابان امام تبریز" توسط رقیه شمس وحدتی، کارشناس معماری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند،عضو باشگاه پژوهشگران تبریز؛ مهسا شمس وحدتی، کارشناس معماری دانشگاه پیام نور تبریز؛ امید اشکان، کارشناس ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی روشهای نوین طراحی و ساخت در معماری زمینه گرا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نماهای شهری هویت معماری معاصر معماری سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1342 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرهنگ بیانگر باور و اعتقادات مردم است و شهر بستری است که در آن فرهنگ از طریق فعالیت ها و ارتباطات انسانی به جریان درمی آید .فضاهای شهری به طور معمول توسط تعدادی توده ساختمانی محدود تعریف شده اند که دارای حجم وسطوح قابل رویت از فضاهای عمومی می باشد، معماران این سطوح از بنا را نما می نامند. نما ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی نماهای شهری در بافت های تاریخی شهر بارویکرد عدم تجانس نمونه موردی: بخشی از نماهای جداره خیابان امام تبریز با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.