آسیب شناسی استرس زاهای محیطی در شیرازبا توجه به مولفه های پدافند غیر عامل در معماری
Publish place: 1st National Conference on Development of Civil Engineering, Architecure,Electricity and Mechanical in Iran
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,246
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DCEAEM01_497
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1393
Abstract:
استرس واکنشی روانی و فیزیولوژیکی است و زمانی رخ می دهد که فرد حس می کند در موقعیت و شرایط تهدید کننده ای قرارگرفته است. استرس غالباً به صورت احساس اضطراب تجربه می شود. هنگامی که فرد احساس می کند در معرض خطر و تهدید قرارگرفته است سیستم اعصاب سمپاتیکش او را آماده فرار از خطر یا مقابله با آن می کند و در عین حال در درون فرد پاره ای واکنش هایفیزیولوژیکی نظیر تپش قلب، تعریق، دلشوره و افزایش ترشح آدرنالین و مواد شیمیایی دیگر رخ می دهد. نخستین گام برای مقابله با استرس، شناسایی عوامل و زمینه های استرس زا است. در این مقاله در ابتدا به بررسب مفاهیم محیط واسترس از دیدگاه پدافند غیر عامل پرداخته شده است و بدنبال آن آسیب شناسی استرس زاهای محیطی بیان شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان استرس زا بودن عوامل مختلف در حوزه های ساختار شهری شهر شیراز است .روش انجام بررسی، پیمایشی بوده و نتایج مبتنی بر تحلیل داده های گردآوری شده از نمونه ای با حجم 055 نفر از شهروندان شیراز است کهپرسشنامه های استرسزاهای محیطی را تکمیل نموده اند. یافته ها نشانگر آنست که در حوزه ساختار شهری از بین مشکلات مربوط به ترافیک و شلوغی و ازدحام، آلودگیهای صوتی سطحشهر، گرما و رطوبت هوا و ناخوایی شهر، بیشترین شدت استر سزاهای محیطی را ازدحام و پس از آن آلودگی صوتی دارند.
Keywords:
Authors
فرهاد روح افزای
دکترای معماری، هیئت علمی واستادیار،دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب/تهران ایران
علی زجاجی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب/تهران ایران
مهرانگیز مربی
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت/فارس ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :