بررسی مقاومت در مقابل erosion - corrosion فولادهای زنگ نزن اوستنیتی در محیط کارخانه نیمه صنعتی تهیه اکسیداورانیوم abstract
در فرایند تغلیظ سنگ معدن اورانیوم، در کارخانه نیمه صنعتی واحد سوخت سازمان انرزی اتمی ایران، روش شستشوی اسیدی توسط اسید سولفوریک ، از مهمترین روشهای مورد تحقیق می باشد. در این کارخانه در بسیاری از تاسیسات از فولادهای زنگ نزن اوستنیتی AISI (316) استفاده گردیده است که در این مقاله رفتارهای متالورژیکی بخصوص از نقطه نظر erosion – corrosion و مسائل ناشی از جوشکاری این دسته از الیاژ ها مورد بحث قرار گرفته و تاثیر عوامل اکسیدان مانند یون فریک و H2O2 که جهت امکان انجام فرایند تغلیظ مورد استفاده می باشد، در تشکیل لایه پسیو (Passive) و نتیجتا افزایش مقاومت خوردگی این الیاژ ها در چنین محیطهائی مورد بررسی قرار گرفته، گزارشاتی از نتایج عملکرد تانکهای ساخته شده از نوع (AISI) 316 در پروسه های یک مرحله ای و چند مرحله ای عمل شستشو که در محیط متلاطم آب و گل (Slurry) در اسید سولفوریک و دمای بین دمای محیط الی 70 درجه سانتی گراد می باشد، در این مقاله ارائه میگردد.
در کارخانه نیمه صنعتی تهیه و تلوید اکسید اورانیم، در واحد سوخت سازمان انرژی اتمی ایران، جهت استخراج اورانیوم از سنگ معدن، از روش Leaching اسیدی و با استفاده از اسید سولفوریک استفاده میشود. مخازن مورد استفاده جهت انجام این پروسه، فولادهای ضد زنگ اوستنیتی از نوع 316 می باشند. در این مقا له نحوه عملکرد این مخازن در محیط مورد نظر مورد بحث قرار می گیرد.