فنوتیپ های جدید نرعقیمی در 8 توده بومی زردکDaucus carota L.ایران و تلاقی پذیری آن با هویج فرنگی
Publish place: 12th Congress of Iranian Genetics Society
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 782
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS13_1111
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
Abstract:
گیاه زردک متعلق به گروه هویج آسیائی است که با هویج فرنگیDaucus carota L.) در برخی از صفات از جمله: وجودکرک بر روی برگ، حساسیت به بولتینگ، در صد قند و تحمل به شوری تفاوت دارد. هویج فرنگی( تیپ کاروتنی) اولین بار در قرن هفدهم در اروپای شمالی شناخته شد و قبل از آن فقط انواع زرد و بنفش( تیپ آنتوسیانینی) کشت می شد. طی نیم قرن اخیر کشف پدیده نرعقیمی در هویج فرنگی فرصتی جدید جهت تولید بذر تجاریF1را فراهم آورد، بطوری که در دو تیپ شناخته شده آن یعنی آنترقهوه ای و پرچم پتالوئیدی به عنوان پایه گردهگیرنده کاربرد دارند. این پژوهش با هدف یافتن ژنوتیپ های نرعقیم در 8 جمعیت از توده های بومی زردک ایران طی سال های 85 تا 92 در ایستگاه دستگرد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان به اجرا در آمد. نتایج حاکی از وجود سه فنوتیپ نرعقیمی با فراوانی های متفاوت بین 0تا3/1درصد در جمعیت های مورد بررسی بود که این سهفنوتیپ دارای اختلافات بارز آناتومیکی با آنچه که در منابع ذکر شده و هم چنین با فنوتیپ های زایا بودند. بذور خانواده های نیمه خواهری به دست آمده از تک بوته های نرعقیم، در خطوط جداگانه کشت گردید که پس از گل دهی در سال بعد و برآورد نسبت بوته های عقیم به زایا، نسلF2 ایجاد و خودگشنی بوته های زایا در هر پروژنی لاین میسر گردید. در پژوهش های بعدی از چنین بوته هائی می توان در تلاقی های جفتی جهت یافتن ژنوتیپ های نگهدارنده نرعقیمی برای تولید هیبرید های آزمایشی بهره برد و از طریق تلاقی برگشتی صفات با ارزش را از هویج فرنگی و بلعکس انتقال داد.
Keywords:
Authors
عماد شاه منصوری
اعضاء هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
زهرا عباسی
اعضاء هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :