بررسی اثرات بهبود بخش نیتریک اکساید در کاهش صدمات تنش خشکی ناشی از پلی ا تیلن گلیکول 6000 بر خصوصیات جوانه زنی گیاه زنیان (.Trachyspermumammi L)
Publish place: First National Conference on Medicinal Plants, Traditional Medicine and Organic Agriculture
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 723
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HBHEAITH01_168
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
Abstract:
گیاه زنیان (.rachyspermumammiL) یکی از گیاهان دارویی مهماز خانواده جعفری می باشد. خشکی ا ز تنش های غیرزنده مهمی است که اثرات زیان باری بر عملکرد گیاه و کیفیت محصول وارد می کند. نیتریک اکساید یک رادیکال گازی نسبتاً پایدار است که به عنوان مولکول سیگنالینگ کلیدی در گیاهان عملکرده و در پاسخ گیاهان به تنش های محیطی اثر د ارد. این تحقیق به منظور بررسی خ صوصیات جوانه زنی گیاه دارویی زنیان تحت تأثیر پتانسیل های ا سمزی مختلف تولید شده با کاربرد مقادیر متفاوت پلی ا تیلن گلیکول 6000 (صفر، 1-یار، 4-یار، 8- یار و 10- یار) و اثرات بهبود بخش نیتریک اکساید (NO) در افزایش ت حمل این گیاه به تنش خشکی، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. بر اساس نتایج اثر خشکی بر پارامترهای جوانه زنی در سطح 5 درصد معنی دار ا ست، اثر تیمار SNP (سدیم نیترو پرو ساید به عنوان رها کننده NO) بر پارامترهای ج وانه زنی شامل، د رصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و بنیه بذر معنی د ار ا ست و بر پارامترهای جوانه زنی مانند، ضریب جوانه زنی، م یانگین زمان جوانه زنی و طول ریشه های فرعی معنی دار نمی باشد و ا ثرات متقابل خشکی و تیمار SNP بر همه ی پارامترهای جوانه زنی معنی دار می باشد. در مجموع NO اثرات مضر حاصل از تنش خشکی را کاهش داده و سبب بهبود در رشد گیاه در شرایط تنش خشکی می گردد. ا ثرات حفاظتی NO در شرایط تنش ممکن است مربوط به توانایی NO در مقابله با گونه های فعال اکسیژن (ROS) و کاهش صدمات اکسیداتیو حاصل از تنش خشکی باشد. تجزیه واریانس داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Spss 16 توسط آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح α=0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
Keywords:
Authors
آرزو صحت مند
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
سمیه آبسیه
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
بهمن خلدبرین
دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :