سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تثیین سیاست کیفری ایران در حفظ تأسیسات و استفاده تهینه از آب

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,599

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ASSESSMENT01_002

Index date: 27 January 2015

تثیین سیاست کیفری ایران در حفظ تأسیسات و استفاده تهینه از آب abstract

نقش اساسی آب در بقا و استمرار حیات انواع مختلف جانداران سبب شده تا حفاظت و صیانت از منابع آبی، تأسیسات ذخیره سازی، انتقال و بهره برداری از آن به کمک قانون، مدیریت شود. مقنن یا وضع مقررات ویژه تلاش داشته تا سیاست جامعی را در حوزه های متعدد مربوط به آب از جمله تأسیسات و ا ستفاده بهینه تدوین کند تا از این طریق مدیریت قانونی ناظر بر آب را محقق سازد. نقض مقررات مربوط به این ماده حیاتی متناسب با ماهیت رفتار ارتکابی، انواع مختلفی از مسئولیت های مدنی، اداری یا کیفری را ایجاد می نماید. سیاست کیفری (استفاده از ضمانت اجراهای جزایی) یکی از مهمترین و مؤثرترین سیاست های مقنن بوده که آخرین راهکار نیز به حساب می آید. در خصوص جرایمی که تأسیسات آبی و تجهیزات منصوب در آن را تهدید و استفاده غیرقانونی از آب را ممکن سازد؛ سیاست تقنینی جمهوری اسلامی ایران به نحو جامع سازماندهی شده به گونه ای که د ر صورت اجرای صحیح این مقررات، حفاظت لازم از تأسیسات صورت می گیرد و سوء ا ستفاده کنندگان با پاسخ های کیفری روبرو خواهند شد. در صورت اجرای نادرست این مقررات نقش بازدارندگی آنها منتفی می شود. در این مقاله با بکارگیری شیوه مطالعه اسنادی و با کمک منابع کتابخانه ای و متون قانونی، تلاش شده تا سیاست کیفری ایران در حوزه استفاده و بهره برداری مناسب از آب، به طور جامع و با بررسی قوانین متعدد کیفری نظیر قانون مجازات اسلامی، قانون توزیع عادلانه آب و قانون جرایم رایانه ای تبیین گردد. مواد قانونی، اصطلاحات، تعابیر و مضامین با استفاده از اصول حقوقی و شیوه تفسیر منطقی تشریح گردند. ارکان و عناصر تشکیل د هنده انواع مختلف جرائم علیه منابع و تأسیسات آبی و مسئولیت کیفری ناشی از ارتکاب آنها، مورد بررسی قرار گیرند.

تثیین سیاست کیفری ایران در حفظ تأسیسات و استفاده تهینه از آب Keywords:

تثیین سیاست کیفری ایران در حفظ تأسیسات و استفاده تهینه از آب authors

ابوالفتح خالقی

استادیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی- دانشکده حقوق- دانشگاه قم

احسان حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اردبیلی، محمدعلی، (1392)، حقوق جزای عمومی، تهران، جلد1، نشر میزان ...
خالقی ابوالفتح و رشنوادی حجت، (1393)، سیاست تقنینی کیفری ایران ...
شریعت، محمود؛ نوری، مسعود، (1381) مقدمه‌ای بر ارزیابی اثرات زیست ...
قانون آب و نحوه ملی شدن آن مصوب سال 1347 ...
قانون اساسی، مصوب سال 1358 و اصلاحات سال 1368 ...
قانون توزیع عادلانه آب، مصوب سال 1361 ...
قانون جرایم رایانه ای مصوب سال 1389 ...
قانون مجازات اخلالگران در تاسیسات آب، برق، گاز و مخابرات ...
قانون مجازات اسلامی، مصوب سال 1392 ...
قانون مجازات اسلامی، تعزیرات، مصوب سال 1375 ...
گلدوزیان، ایرج، 1388، بایسته های حقوق جزای اختصاصی(1-2-3)، تهران، نشر ...
گلدوزیان، ایرج، (1384)، محشای قانون مجازات اسلامی، تهران، انتشارات مجد ...
لایحه قانونی رفع تجاوز از تاسیسات آب و برق کشور، ...
مدنیان، غلامرضا، (1383)، ساختار سیاست جزایی حقوق آب ایران، اولین ...
مدنیان، غلامرضا، (1386)، منابع آبهای زیرزمینی در حقوق آب ایران، ...
محمدی، علی، (1386)، آشنایی با مسایل حقوقی آبهای زیرزمینی، تهران، ...
میر محمد صادقی، حسین، (1392)، حقوق کیفری اختصاصی (جرائم علیه ...
میرمحمد صادقی، حسین، 1392، حقوق کیفری اختصاصی(جرائم علیه اموال و ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تثیین سیاست کیفری ایران در حفظ تأسیسات و استفاده تهینه از آب" توسط ابوالفتح خالقی، استادیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی- دانشکده حقوق- دانشگاه قم؛ احسان حیدری، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه قم نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی ارزیابی مدیریت وآمایش محیط زیستی در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیاست کیفری، جرم، آب، منابع، تأسیسات هستند. این مقاله در تاریخ 7 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1599 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقش اساسی آب در بقا و استمرار حیات انواع مختلف جانداران سبب شده تا حفاظت و صیانت از منابع آبی، تأسیسات ذخیره سازی، انتقال و بهره برداری از آن به کمک قانون، مدیریت شود. مقنن یا وضع مقررات ویژه تلاش داشته تا سیاست جامعی را در حوزه های متعدد مربوط به آب از جمله تأسیسات و ا ستفاده بهینه تدوین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تثیین سیاست کیفری ایران در حفظ تأسیسات و استفاده تهینه از آب با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.