شیوه های حفاظت و نگهداری قنات های رودخانه ای خوزستان (دزفول و بهبهان)
Publish place: International Conference on QANAT
Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,073
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICQ01_023
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1386
Abstract:
در شمال و شرق خوزستان نمونه ای منحصر به فرد از کاریز ها یعنی قناتهای رودخانه ای از قرنها پیش مورد استفاده قرار گرفته اند که آب رودخانه های دز، مارون وکارون را جهت تامین نیازهای اراضی کشاورزی و مناطق شهری و روستاها، تا کیلومترها دورتر از رودخانه انتقال می داده اند.
با توجه به طبیعت رودخانه های مذکور و شدت و تکرر وقوع سیلایهای بزرگ در این رودخانه ها، سازه های ابی در مسیر رودخانه ها و از جمله قناتهای رودخانه ای همواره با خطر تخریب توسط سیلاب مواجه بوده اند. لذا به منظور حفغاظت این سازه های حیاتی در برابر طغیانهای رودخانه های دز و مترون که طبق آمار ثبت شده، پیک سیلاب آنها به 6000 متر مکعب در ثانیه نیز رسیده است، با انسداد دهانه های ابگیر قنوات در ایام سیلابی، جریان آب را در قنات کاهش داده و یا متوقف می ساخته اند. ضمن آن که اساسا عملیات لایروبی، پاکسازی مرمت قناتها نیز بدلیل کاهش نیاز آبی اراضی در فصول بارندگی همه ساله در همین زمان و طی یک دوره زمانی 40 روزه تا سه ماهه صورت می گرفته است.
Keywords:
Authors
منصوره اسلامی
سازمان آب و برق خوزستان - مدیریت بهره برداری از شبکه های آبیاری
عبدالنبی سرافراز
سازمان آب و برق خوزستان - دفتر تحقیقات و استانداردهای آب
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :