سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین بر تولید گل شاخه بریده شب بو

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,290

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ISOP01_159

Index date: 4 February 2015

تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین بر تولید گل شاخه بریده شب بو abstract

شب بو یکی از گیاهان صادراتی مهم است. بنابراین بهبود صفات مورفولوژیکی آن همیشه مورد توجه پژوهشگران بوده است. به منظور مطالعه تاثیر اکسین و سیتوکینین بر صفات کمی شب بو، چهار آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای هر یک از چهار آزمایش شامل 2 هورمون یکی از گروه اکسینها و هورمون دیگر از گروه سیتوکنینها هر یک با سطوح غلظت (0، 10، 100، 1000) میکرومولار میباشد. صفات ارتفاع ساقه هوایی، ارتفاع گلآذین، قطرساقه، میزان کلروفیل برگ، شمار گلچه بر روی گل آذین، درصد بازشدن و درصد ریزش گلچهها، شمار ساقه جانبی، قطرگلچه های گلآذین در گلهای پرپر و طول غلاف بذر در گلهای کمپر اندارهگیری شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل اکسین و سیتوکینین در صفاتی چون درصد بازشدن غنچه های گل آذین، درصد ریزش غنچه ها، قطر ساقه گل، قطر و تعداد گلچه گلآذین، میزان کلروفیل برگها و طول غلاف در گل های کمپر در سطح 1% معنیدار است. بیشترین قطر ساقه گل از اثر متقابل غلظت 100 میکرومولار نفتالین استیک اسید و غلظت 100 میکرومولار بنزیل آمینو پورین بدست آمد. بیشترین ارتفاع گیاه در غلظت 100 و 1000 میکرومولار ایندول 3 - اسیتیک اسید و کمترین ارتفاع گیاه در غلظت 1000 میکرومولار هورمون بنزیل آمینوپورین مشاهده شد. افزایش هورمون بنزیلآمینوپورین موجب کاهش کلروفیلهای برگ و زردشدن برگها میشود. بیشترین قطر گلچهها در غلظت 10 میکرومولار ایندول 3 - اسیتیک اسید و کمترین قطر در غلظت 1000 میکرومولار بنزیلآمینوپورین مشاهده شد. بیشترین طول غلاف بذر در گل کمپر از تاثیر هورمون نفتالین استیک اسید در سطح 10 میکرومولار بدست آمد.

تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین بر تولید گل شاخه بریده شب بو Keywords:

تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین بر تولید گل شاخه بریده شب بو authors

سپیده فامیل ایرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

مصطفی عرب

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

مریم نوروزی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

محمود لطفی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- الوانی، م. و رحمتی، م. 139. بررسی اقتصادی زمینه ...
عرب، م. و خلیقی، ا. 1386. اثر 8- هیدروکسی کینولین ...
_ 3- علمی، م. 1388. مروری کوتاه بر بازار جهانی ...
کافی: م. و قاسمی قهساره، م. 1388. گلکاری عمومی. .57 ...
Bangerth, F. (1994). Response of cytokinin concentration in the xylem ...
Eisinger, W. (1977). Role of cytokinins in carnation flower Senescenc. ...
Emsweller, S.L, , Brierly, Ph., Lumsden, D.V., and Mulford, F.L, ...
Hisamatsu T., Koshioka M., Kubota S., Fujime Y., King R.W. ...
Hisamatsu, T., Koshioka, M., Kubota, S., King, R.W. 1998. Effect ...
Kaviani, B., Hesar, A. A., & Kharab ian-Masouleh, A. (2011). ...
Leopold, A. C., & Thimann, K. V. (1949). The effect ...
Palni, L. M. S. Burch, L., & Horgan, R. (1988). ...
Thimann, K. V., & Leopold, A. C. (1952). Plant growth ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین بر تولید گل شاخه بریده شب بو" توسط سپیده فامیل ایرانی، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران؛ مصطفی عرب، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران؛ مریم نوروزی، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران؛ محمود لطفی، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شب بو، اکسین، سیتوکنین، گل شاخه بریده هستند. این مقاله در تاریخ 15 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3290 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شب بو یکی از گیاهان صادراتی مهم است. بنابراین بهبود صفات مورفولوژیکی آن همیشه مورد توجه پژوهشگران بوده است. به منظور مطالعه تاثیر اکسین و سیتوکینین بر صفات کمی شب بو، چهار آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای هر یک از چهار آزمایش شامل 2 هورمون یکی از گروه اکسینها و هورمون دیگر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین بر تولید گل شاخه بریده شب بو با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.