ارزیابی خطر ناشی از سقوط بهمن و راههای پیشگیری از آن با استفاده از تکنیکهای سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی(RS&GIS) مطالعه موردی: گردنه ژالانه در شهرستان مریوان

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 7,139

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INDM03_033

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1386

Abstract:

هر ساله در فصل سرد شاهد هزاران بهمن در ارتفاعات البرز و زاگرس می باشیم. شکل حاصل از سایش بهمن بر سینه دامنه ها نقش بسته است. چنانچه شیارها به خوبی توسعه یافته باشند، به شکل دالان با مقطع U شکل در می آید که به آن گذر گاه بهمن گفته می شود. این گذر گا هها زمانی بحرانی می شوند که به جاده ها یا مراکز سکونتی ختم می شوند. گردنه ژالانه واقع در شهرستان مریوان از جمله گذر گا ههایی است که هر ساله شاهد سقوط بهمن و مرگ و میر و تصادفات خطرناک در این مسیر می باشیم. این گردنه در جنوب شهرستان مریوان واقع شده است که ارتباط روستاها ی درکه، دمیو، کماله ، ویسیان و اورامان تخت از طریق این گردنه صورت می گیرد. هدف از این پژو هش ارزیابی خطر ناشی از سقوط بهمن و ارائه را هکارهای مناسب در مناطق مستعد پدیده بهمن جهت جلوگیری از خسارت ناشی از آن می باشد. برای این منظور از نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی، عکسهای هوایی، تصاویر ماهواره ایETM 2002 و MODIS و داده ای هواشناسی و هیدرولوژی استفاده می گردد. لایه های مربوطه با تکنیکهای سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی استخراج ، پردازش و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. و در نهایت نقشه نواحی مستعد سقوط بهمن تهیه شده و را هکارهایی جهت پیشگیری از عوارض مخرب این پدیده طبیعی، ارائه می شود. مطالعات نشان می دهد؛ اکثر بهمن ها در دامنه های شمالی و شرقی به وقوع می پیوندد. در منطقه مورد بررسی این پدیده در دامنه هایی رخ داده که شیب آنها بین 45- 25 درجه بوده و به دلایل مختلف از نظر خاک، پوشش گیاهی لخت شده اند. از اینرو به نظر می رسد در معرض قرارگیری سنگها، هوازدگی و تخریب آنها را در بالا دست آسان می نماید و در نتیجه هنگام رگبارها و یا ذوب برفها، شرایط برای علتیدن مواد در امتداد گذرگاهها فراهم می گردد.

Keywords:

بهمن - گردنه ژالانه- مریوان - سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) -سنجش از دور (RS)

Authors

آمنه صفریان

کارشناس ارشد ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی

ماهرخ سردشتی

کارشناس ارشد ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • الماس پور، اردبیلی اصل:((تعیین حجم ذخایر برفی حوضه های آبریز ... [مقاله کنفرانسی]
  • تصاویر ماهواره، MODISای فوریه 2005، مرکز سنجش از دور ایران ...
  • داده های ایستگاه سینوپتیک استان مریوان و کردستان، بانک اطلاعات ...
  • دینی غلامرضا: (بررسی تغییرات سطوح برفگیر در البرز مرکزی با ...
  • نادر بیرودیان، برف و بهمن(مدیریت مناطق برف گیر)، انتشارات آستان ...
  • Armstrong, B .R. 1 977 .Avalanvhe hazard in Quray County, ...
  • Armstrong, B .R.and K.Willim. 1977.The avalanche book.P.185 ...
  • Malcher.P, Floriciou .D, and Rott. H. "International Geosciences and Remote ...
  • نمایش کامل مراجع