تاریخچه ، مفهوم و اهداف آمایش سرزمین در ایران

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,161

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF01_032

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

Abstract:

آمایش سرزمین تنظیم رابطه بین انسان ، فضا و فعالیت های انسان در فضا تعریف می شود در واقع آمایش سرزمین به جمعیت و فضا، مدیریت فضا شامل نظام شهری، آبادی ها و روستاها، نظام شبکه های ترابری میان شهر و روستا و نظام نواحی که مبین کاربرد زمین توسط فعالیت هایی مانند کشاورزی، جنگلداری، مرتعداری، صنعت و معدن است اشاره دارد در آمایش سرزمین تنظیم رابطه انسان و فعالیت های انسان در فضا رویکردی کل نگر، جامع نگر، و بلند مدت در برنامه ریزی محسوب می شود بنابراین آمایش سرزمین وظیفه تنظیم و هماهنگ سازی راهبردها و جهت گیری های کلی بخش ها و مناطق کشور را به عهده داشته و تدوین سیاست های اجرایی و برنامه های عملیاتی توسعه بر مبنای این راهبردها به عنوان بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی است برنامه ریی آمایش استان به عنوان راه حل مسائل و مشکلات به عنوان یکی از مهمترین رویکردهای برنامه ریزی در غالب کشورهای جهان است برنامه ریزی آمایشی به بررسی و مطالعه خصوصیات و ویژگی های کلی فضای استان و بازیافت قابلیت ها در نواحی مختلف آن راه حلی برای ایجاد توزیع مناسب الگوهای توسعه و استقرار فعالیت های اقتصاد اجتماعی و فضایی را ارائه می نماید.

Authors

سمیرا دوست محمدی

مربی، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور

سمیه دوست محمدی

مربی گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • طرح پایه آمایش استان آذربایجان شرقی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ...
  • آمایش سرزمین، مبنای توسعه پایدار، نشریه آموزش و اطلاع‌رسانی سازمان ...
  • _ عندلیب، علیرضا؛ نظریه پایه و اصول آمایش مناطق مرزی ...
  • نمایش کامل مراجع