مدیریت منابع آبهای زیرزمینی در مناطق خشک از طریق تعیین حجم و میزان بهره برداری از آنها در محیط GIS مطالعه موردی: دشت مهران در استان ایلام

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 817

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GPACONF01_379

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

Abstract:

مدیریت منابع آب بویژه آب های زیرزمینی، در مناطق خشک و نیمه خشک از اهمیت خاصی برخوردار است. عوامل مختلف طبیعی و انسانی در چند دهه اخیر باعث ایجاد شرایط بحرانی و افت سطح آب زیرزمینی در بیشتر مناطق کشور شده است. دراین تحقیق نوسانات سطح آب زیرزمینی دشت مهران در استان ایلام طی دوره آماری 31 سال از سال آبی76-77تا89-88با استفاده از هیدروگراف واحد مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین حجم ذخیره آبخوان، میزان تخلیه و بهره برداری از این آبخوان آبرفتی تعیین گردد. برای انجام این تحقیق از گزارشات هواشناسی، هیدرولوژی و هیدروژئولوژی و همچنین داده ها و اطلاعات مربوط به چاههای بهره برداری و پیزومتری و بازدید صحرایی استفاده شد. بعد از تهیه داده ها و اطلاعات در سیستم اطلاعات جغرافیایی اقدام به تهیه نقشه های عمق آب، ضخامت آبخوان، تراز آب و تغییرات تراز گردید. نتایج تحقیق نشان داد که در دوره آماری مذکور میزان افت تراز آب زیرزمینی از خیز تراز آن بیشتر بوده و تراز آب زیرزمینی10/83 متر افت داشته است که میزان متوسط افت سالانه دشت مهران حدود0/77متر بوده است. همچنین حجم ذخیره آبخوان ومیزان بهره برداری از آن به ترتیب 777 و 44 میلیون متر مکعب برآورد گردید.

Authors

فتح الله نادری

کارشناس ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه شهید بهشتی تهران

حاجی کریمی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

بهروز ناصری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :