سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توانایی تکنیک های زمین آمار و پدودایورسیتی برای تعیین میزان تنوع و تکامل لنداسکیپ خاکهای مرکزی ایران

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 721

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NIAC01_093

Index date: 14 April 2015

توانایی تکنیک های زمین آمار و پدودایورسیتی برای تعیین میزان تنوع و تکامل لنداسکیپ خاکهای مرکزی ایران abstract

ضرورت شناخت دینامیسم چشم انداز خاک سیمای زمین و ناهمگونی خاک برای تفسیر تغییرات پیچیده اجزاء محیطی اکوسیستم زیستی به طور وسیعی در حال افزایش است . برای آنالیز کمی و تفسیر فاکتورهایموثر بر تغییرات چشم انداز خاک تکنیک های متفاوتی مورد نیاز می باشد. تکنیکی که اخیراً برای محاسبه تنوع و تکامل خاک ها ارائه گردیده است پدودایورسیتی می باشد. انتظاری که از مفهوم پدودایورسیتی می رود، درکساختار مکانی )وابستگی مکانی( تغییرات متغیرهای خاک، پیچیدگی و توزیع الگوهای تکرار پذیر پدیده های خاک، می باشد. از این نقطه نظر و با توجه به تعریف کاربردی که از مفاهیم تکنیک های تفسیر کنندهجغرافیایی خاک ها پدودایورسیتی و زمین آمار به عمل می آید، هیچ اختلافی بین مفاهیم این دو تکنیک کمی وجود ندارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی توانایی هر یک از روشهای زمین آمار و پدودایورسیتی در تعیینمیزان تنوع و تکامل خاکها می باشد. برای اجرا این مطالعه 121 پروفیل در منطقه مطالعه حفر و تشریح گردید و در نهایت 9 سری خاک در منطقه شناسایی شد جهت مقایسه تنوع خاک ها در سریهای تشخیص شده از دوروش میانیاب شاخص که تکنیکی از تکنیک های زمین آمار می باشد و شاخص آنتروپی شانون که شاخص محاسبه پدودایورسیتی می باشد استفاده شد. و در نهایت مشخص شد که میزان تنوع محاسبه شده به وسیله واریوگرام تهیه شده در روش میانیاب شاخص برای سری خاکی که بیشترین تنوع را دارا بوده هماهنگ با تنوعمحاسبه شده به وسیله شاخص پدودایورسیتی می باشد در این صورت بر خلاف نظر سالدانا و ایبانز به این نتیجه می رسیم که زمین آمار و پدودایورسیتی دو تکنیکی هستند که دارای مفهوم یکسان اما کارکرد مختلف می باشند.

توانایی تکنیک های زمین آمار و پدودایورسیتی برای تعیین میزان تنوع و تکامل لنداسکیپ خاکهای مرکزی ایران Keywords:

توانایی تکنیک های زمین آمار و پدودایورسیتی برای تعیین میزان تنوع و تکامل لنداسکیپ خاکهای مرکزی ایران authors

خالد زائری

کارشناس فضای سبز شهرداری هویزه

نورآیر تومانیان

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان

صادق حزباوی

سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اهواز

پگاه یونسی زاده

کارشناس ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

مقاله فارسی "توانایی تکنیک های زمین آمار و پدودایورسیتی برای تعیین میزان تنوع و تکامل لنداسکیپ خاکهای مرکزی ایران" توسط خالد زائری، کارشناس فضای سبز شهرداری هویزه؛ نورآیر تومانیان، استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان؛ صادق حزباوی، سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اهواز؛ پگاه یونسی زاده، کارشناس ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی ایده های نو در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پدودایورسیتی ، رمین آمار ، تنوع خاک ، تکامل خ هستند. این مقاله در تاریخ 25 فروردین 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 721 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ضرورت شناخت دینامیسم چشم انداز خاک سیمای زمین و ناهمگونی خاک برای تفسیر تغییرات پیچیده اجزاء محیطی اکوسیستم زیستی به طور وسیعی در حال افزایش است . برای آنالیز کمی و تفسیر فاکتورهایموثر بر تغییرات چشم انداز خاک تکنیک های متفاوتی مورد نیاز می باشد. تکنیکی که اخیراً برای محاسبه تنوع و تکامل خاک ها ارائه گردیده است پدودایورسیتی می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توانایی تکنیک های زمین آمار و پدودایورسیتی برای تعیین میزان تنوع و تکامل لنداسکیپ خاکهای مرکزی ایران با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.