سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تاثیر هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,626

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICEGE05_136

Index date: 22 July 2007

مطالعه تاثیر هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها abstract

قابلیت حفاری به عنوانیک مشخصه فنی سنگ ها از اهمیت بسزایی در انتخاب ماشین آلات، انتخاب سرمته مناسب، ارزیابی و پیش بینی سرعت حفاری و نیز استهلاک سرمته برخوردار است . مقاومت، مهمترین پارامتر مهندسی سنگ بوده و تاثیر چشمگیری بر قابلیت حفاری سنگ ها و میزان سرعت حفاری دارد . پارامترهای متعددی قابلیت حفاری را تحت تاثیر قرارمی دهند که از جمله مهمترین این پارامترها می توان به مقاومت سنگ ها اشاره نمود . لذا کلیه عوامل موثر بر مقاومت، قابلیت حفاری سنگ را نیز به طور غیرمستقیم تحت الشعاع قرارمی دهند . میزان هوازدگی، بر کلیه مشخصات سنگ ها تاثیر می گذارد . هوازدگی یکی از مهمترین عوامل کاهش کیفیت و مقاومت ذاتی سنگ می باشد . در این مقاله تاثیر میزان هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها مورد مطالعه قرار گرفته است . برای این منظور پنج نوع سنگ مختلف مورد آزمایش مقاومت فشاری تک محوری و نیز آنالیز شیمیایی (XRF) قرار گرفته اند . سپس شاخص هوازدگی شیمیایی نسبت سیلیس به آهن (SF) برای این سنگ ها محاسبه شده است . برای تعیین قابلیت حفاری سنگ ها، کلیه نمونه های سنگی با استفاده از دستگاه حفاری مورد حفاری قرار گرفته و سرعت حفاری در آنها ثبت شده است . در نهایت با توجه به نتایج حاصل از آزمایش های انجام شده، رابطه ریاضی بین شاخص هوازدگی و میزان سرعت حفاری به دست آمده است . نتایج این تحقیق نشان می دهد با افزایش میزان هوازدگی قابلیت حفاری سنگ ها به صورت لگاریتمی افزایش می یابد .

مطالعه تاثیر هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها Keywords:

حفاری , قابلیت حفاری سنگ ها , هوازدگی , شاخص هوازدگی شیمیایی

مطالعه تاثیر هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها authors

سیدهادی حسینی

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

محمد عطایی

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اصانلو، مرتضی؛ 1375، روشهای حفاری، مرکز نشر صدرا. ...
_ فهیمی‌فر، احمد، سروش، حامد، 1380، آزمایش‌های مکانیک سنگ، مبانی ...
_ Jimeno, C. L, Jimeno. E. L. & Carcedo, F. ...
_ Thuro, K., 1997, Drillability prediction- geological influences in hard ...
_ Rao, K.U.M, & Misra, B, 1998, Principles of rock ...
Kahraman, S. Balci, C. Yazici, S. & Bilgin, N., 2000, ...
_ Li, X., Rupert, G., Summers, D. A., Santi, P. ...
Singh S. P, Ladouceur. M 8 Rouhi. F, 1998, Sources, ...
_ Akun, M. E. & Karpuz, C, 2005, Drillability studies ...
_ Hoseinie, S. H, Pourrahimian, Y. & Aghababaei, H, 2006, ...
Singh, T. N, Gupta, A. R. & Sain, R, 2006, ...
S. H. Hoseinie, M. Ataei, H. Aghababaei and Y. Pourrahimian, ...
_ Ersoy, A. & Waller, M.D. 1995, Prediction of drill-bit ...
_ PLinnger, R.J, Spam, G. & Thru K, 2002(1), Prediction ...
_ Thru. K, PLinnger, R.J, & Spam, G, 2002, Drilling, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه تاثیر هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها" توسط سیدهادی حسینی، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود؛ محمد عطایی، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حفاری، قابلیت حفاری سنگ ها، هوازدگی، شاخص هوازدگی شیمیایی هستند. این مقاله در تاریخ 31 تیر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4626 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قابلیت حفاری به عنوانیک مشخصه فنی سنگ ها از اهمیت بسزایی در انتخاب ماشین آلات، انتخاب سرمته مناسب، ارزیابی و پیش بینی سرعت حفاری و نیز استهلاک سرمته برخوردار است . مقاومت، مهمترین پارامتر مهندسی سنگ بوده و تاثیر چشمگیری بر قابلیت حفاری سنگ ها و میزان سرعت حفاری دارد . پارامترهای متعددی قابلیت حفاری را تحت تاثیر قرارمی دهند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تاثیر هوازدگی بر قابلیت حفاری سنگ ها با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.