نانوکامپوزیت ها در بسته بندی های نوین مواد غذایی
Publish place: The 2nd National Conference on Optimization of Production Distribution and Consumption Chain in the Food Industry
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,673
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
COPDCFI02_187
تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394
Abstract:
فناوری نانو روش کنترل ماده در مقیاس نزدیک به اتم است که برای تولید مواد و ابزارهای منحصر بفرد، ارتفاء یافته و بکار می رود. وقتی که اندازه مواد به کمتر از 100 نانومتر کاهش یابد، ویزگی های آنها از روابط فیزیک کوانتومی پیروی می کند که در نتیجه روی خواص اپتیکال، کاتالیک و دیگر خواص واکنشی آنها اثر می گذارد. کاربرد تکنولوژی نانو در صنایع غذایی ممکن است شامل سیستم های تحویل نانوذرات (نانو ذرات زیست پلیمری)، سلامت و امنیت زیستی (نانو حسگرها) و مسمومیت نانویی شود. در بسته بندی مواد غذایی، تأکید عمده ای بر توسعه خواصی از قبیل ممانعت در برابر نفوذ اکسیزن، دی اکسید کربن، ترکیبات عطر، طعم، و بخار آب وجود دارد. نانو ساختارها می تواند به ارائه خواص فعال و یا هوشمند به سیستم بسته بندی مواد غذایی، به عنوان خواص ضد میکروبی نمونه، توانایی مهار اکسیزن، بیحرکتی آنزیم، و یا نشانه ای از میزان قرار گرفتن در معرض برخی عوامل زیان آور مانند درجه حرارت و یا اکسیژن ناکافی سطوح مفید باشند. همچنین در سال های اخیر، محصولات بر پایه زیستی مطرح شده اند، که دلیل عمده آن می تواند سیاست های توسعه پایدار با کاهش مصرف سوخت های فسیلی و نگرانی های روز افزون آلودگی محیط زیست باشد. کلید این مشکلات پلیمرهای زیست تخریب پذیر و استفاده از آنها در بسته بندی مواد غذایی است. در این مقاله مروری سعی شده انواع نانوکامپوزیت های مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی، مشکلات سلامت و خطرات بالقوه آن مورد بررسی قرار گیرد.
Keywords:
نانوکامپوزیت های پلیمری , نانوذرات , بسته بندی مواد غذایی , زیست تخریب پذیر , نانوذرات نقره , نانورس
Authors
مرضیه حیدریان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
شیما جلدانی
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
حسین جوینده
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :