سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مهار فرسایش بادی با گسترش سیلاب در مناطق بیابانی

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,266

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

FMSE01_045

Index date: 25 July 2007

مهار فرسایش بادی با گسترش سیلاب در مناطق بیابانی abstract

کاهش نیروی فرساینده (باد) و افزایش مقاومت خاک به شیوه هایی چون احداث بادشکن، ایجاد چسبندگی بین ذرات خاک، نگهداری رطوبت و حفظ پوشش گیاهی از جمله روشهای مهار فرسایش بادی در مناطق خشک و نیمه خشک می باشند. احداث شبکه های گسترش سیلاب در این گونه مناطق علاوه بر آثار مفیدی چون تغذیه آبخوان، تولید علوفه، توسعه اراضی، کاهش سیل و ... با ایجاد تغییر در وضعیت آب، خاک و گیاه مهار فرسایش بادی را نیز سبب میشود. برخی ویژگی های خاک، بقایا و پوشش زنده گیاهی و ردصد خاک لخت شبکه گسترش سیلاب بیشه زرد 1 در دشت گربایگان (فسا – استان فارس) نسبت به شاهد مقایسه گردید. وضعیت رویش درختان دست کاشت نیز به عنوان یکی دیگر از معیارهای مهار فرسایش در این شبکه بررسی شد. دستاوردهای مقدماتی حاکی از آن است که تغییر بافت خاک از سبک به متوسط، فزونی مواد آلی، افزایش درصد پوشش زنده و بقایای گیاهی، کاهش درصد خاک لخت و موفقیت نسبتا خوب رویش درختان (به عنوان بادشکن) تاثیر بسزایی در کاهش نیروی فرسانده و افزایش مقاومت خاک در این ناحیه داشته است. کاهش حمل ذرات ماسه و احیاء پوشش گیاهی در این بیابان بیانگر آن است که می توان در این گونه مناطق برای مهار فرسایش بادی با گزینش مناسب محل اجرا از شیوه گسترش سیلاب بهره گرفت.

مهار فرسایش بادی با گسترش سیلاب در مناطق بیابانی authors

سیدحمید مصباح

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان فارس

غلامرضا رهبر

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رهبر، غلام رضا. 1376. بررسی تاثیر پخش سیلاب بر حاصلخیزی ...
کوثر، سید آهنگ. 1372. بیابانزدایی باگسترش سیلاب کوششی هماهنگ. مرکز ...
کوثر، سیدآهنگ. 1374. مقدمه‌ای برمهار سیلابها و بهر5ور ی بهینه ...
نادری، علی اصغر. 1367.اثر پخش سیلاب بر پاره‌ای از خواص ...
Mortazavi, Mortaza. Kosar. A. and Niazi. M. 1994. "Pole and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مهار فرسایش بادی با گسترش سیلاب در مناطق بیابانی" توسط سیدحمید مصباح، مربی پژوهشی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان فارس؛ غلامرضا رهبر، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان فارس نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی مدیریت اراضی - فرسایش خاک و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 3 مرداد 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2266 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کاهش نیروی فرساینده (باد) و افزایش مقاومت خاک به شیوه هایی چون احداث بادشکن، ایجاد چسبندگی بین ذرات خاک، نگهداری رطوبت و حفظ پوشش گیاهی از جمله روشهای مهار فرسایش بادی در مناطق خشک و نیمه خشک می باشند. احداث شبکه های گسترش سیلاب در این گونه مناطق علاوه بر آثار مفیدی چون تغذیه آبخوان، تولید علوفه، توسعه اراضی، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مهار فرسایش بادی با گسترش سیلاب در مناطق بیابانی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.