بررسی اثرات سیل بر میزان تولید ماهیان سردابی و خسارات ناشی از آن در رودخانه هراز
Publish place: 3rd Conference of Applied Geology and the Environment
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,189
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAGE03_001
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1386
Abstract:
یکی از مهمترین و پرآب ترین منابع آب سطحی استان مازندران رودخانه هراز می باشد طی سالهای 68 تا کنون 28 مزرعه تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا در اراضی حاش یه رودخانه با استفاده از جریان آب این منبع توسط بخشهای خصوصی و تعاونی با سرمایه گذاری بالغ بر 100 میلیارد ریال احداث و به بهره برداری رسیده است . توسعه فعالیت آبزی پروری سردابی در حاشیه رودخانه هراز می تواند نقش عمده و تاثیر گزاری بر توسعه اقتصادی ، اجتماع ی و فرهنگی استان و خصوصاً منطقه لاریجان داشته باشد . کیفیت ماهی قزل آلای پرورشی در رودخانه هراز مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته ، به صورتی که هم اکنون تقاضای زیادی برای آن وجود دارد و در سطح کلان شهر تهران مصرف این ماهی کاملاً جا افتاده است . در طی چند ده ه اخیر سیلابهای متعدد در استان مازندران موجبات خسارات زیادی به باغات ، مزارع ، منازل و تاسیسات را فراهم آورده است . در اثر بروز سیلاب تعداد بیش از 17766071 قطعه تخم لارو و بچه ماهی و ماهی بازاری و مولد به وزن کلی 462227/1 کیلوگرم از انواع محصول و حجم زیادی از ابنیه و تاسیسات و استخرها خسارت جدی دیده اند و تعداد 8 مزرعه به کلی ویران و به دو مزرعه خسارت وارد شده است . کل خسارت مستقیم که توسط تیم کارشناسان بررسی و برآورد گردیده است مبلغ 24495/616 میلیون ریال که 14300 /601 میلیون ریال مربوط به محصول و 9284/415 میلیون ریال مربوط به ابنیه و تاسیسات و 910/6 میلیون ریال مربوط به رسوب گذاری ناشی از گل و لای شدید بوده است .
اگر خسارت غیر مستقیم و اثرات مخرب ناشی از سیلاب و گل آلودگی نیز به آن بیافزائیم حجم خسارات وارده به این مزارع از مرز 50 میلیارد ریال فراتر خواهد بود . بدین ترتیب مدیریت سیلاب در منطقه اهمیت بسزایی دارد .
Keywords:
Authors
عباس جعفری
باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
محمود ابراهیم نژاد
کارشناس اداره کل شیلات استان مازندران
امید هادیانی
گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :