سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

احداث سد و وقوع زلزله های القایی

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 7,122

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAGE03_095

Index date: 31 July 2007

احداث سد و وقوع زلزله های القایی abstract

بدون شک یکی از پایه های اصلی و اساسی در توسعه جوامع کشورهای مختلف جهان ، آب است . توسعه منابع آب با ایجاد سدهای بزرگ و کوچک بر حسب موقعیت و شرایط آن تغییرات زیست محیطی بسیاری را فراهم می سازد . اثرات متقابل سدها برمحیط زیست را می توان در دو مقوله ، اثرات مثبت ونتایج منفی جستجو نمود . سد به عنوان یک مانع در بستر رودخانه ، خصوصیات فیزیکی وشیمیایی متفاوتی در محل سد ، سراب و پایاب آن ایجاد می نماید . زلزله های القایی یکی از فرایندهای خاص ژئوفیزیکی در ناحیه ای است که سد ساخته می شود . با احداث سد و ایجاد یک مخزن بزرگ آب ، چند میلیارد تن بار جدید برکف مخزن وارد می آید . شواهد موجود نشان می دهد که مخازن ساخته شده توسط انسان ، موجب بروز لرزه های کم عمق در اثر افزایش بار اعمال شده در مناطق با خط های گسله حساس می شود . این پدیده اولین بار در اثر ایجاد دریاچه مید (Mead) برروی رودخانه کلرادو در سال 1935 مشاهده شد . تحقیقاتی در مورد وقوع زلزله القایی در نتیجه آبگیری 20 سد بزرگ دنیا انجام شده است و هم اکنون می توان این عقیده را باور داشت که هنگام پر شدن دریاچه سد ، زلزله های القایی با شدت های مختلف اتفاق افتاده است .مشکل خطرناکی که ممکن است زلزله القایی در پی داشته باشد ، به جلو انداختن زلزله ها ی طبیعی و یا تشدید آنها می باشد . همچنین زمین لغزش ها از بلایای ثانویه حاصل از زمین لرزه ها هستند که درمناطق دارای شیب و تپه ماهوری رخ می دهند . بدیهی است که احتمال وقوع زمین لرزه ها به فعالیتهای تکتونیکی در محل ، گسلها ، دوری یا نزدیکی به مراکز زلزله های قبلی ، سابقه زمین لرزه در محل و همچنین ارتفاع آب در مخزن بستگی دارد . با توجه به گزارشات موجود به نظر می رسد که بررسی زلزله های القایی در مخازنی که بیش از یک میلیارد متر مکعب ظرفیت دارند ، ضروری می باشد . علاوه برشاخص فوق ، طراحان سد بایستی مطالعات لازم را درمورد وضعیت کنونی تکتونیکی ، تنشها در سنگ پی و لایه های عمیق انجام دهند و بر آثار تشکیلات آتشفشانی منطقه در دوره های اخیر تاکید زیادی شود و گسلهای فعال در مخزن یا نواحی اطراف سد و مخزن مورد شناسایی قرار گیرد .

احداث سد و وقوع زلزله های القایی Keywords:

احداث سد و وقوع زلزله های القایی authors

رکسانا طورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پارکر، سیبل، دائره المعارف محیط زیست، جلد اول، 1382، انتشارات ...
غضبان، فریدون، زمین شناسی زیست محیطی _ 1381، انتشارات دانشگاه ...
نجمایی، محمد، سد و محیط زیست، 1376، نشر وزارت نیرو، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "احداث سد و وقوع زلزله های القایی" توسط رکسانا طورانی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله محیط زیست ، سد ، زلزله القایی ، گسل هستند. این مقاله در تاریخ 9 مرداد 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 7122 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بدون شک یکی از پایه های اصلی و اساسی در توسعه جوامع کشورهای مختلف جهان ، آب است . توسعه منابع آب با ایجاد سدهای بزرگ و کوچک بر حسب موقعیت و شرایط آن تغییرات زیست محیطی بسیاری را فراهم می سازد . اثرات متقابل سدها برمحیط زیست را می توان در دو مقوله ، اثرات مثبت ونتایج منفی جستجو ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله احداث سد و وقوع زلزله های القایی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.