سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شکست لوله واتروال بویلر به واسطه نفوذ و اثرات تخریبی گوگرد و هیدروژن

Publish Year: 1378
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,573
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCC06_021

Index date: 3 August 2007

شکست لوله واتروال بویلر به واسطه نفوذ و اثرات تخریبی گوگرد و هیدروژن abstract

نقش هیدروژن نوزاد وگوگرد عنصری در تخریب قطعات فلزی مورد استفاده در صنعت، تحت بررسی قرار گرفته است. در این رابطه شکست حادث در لوله واتروال (Water Wall) دیگ بخار یکی از نیروگاه ها، که درناحیه کف بویلر (Boiler) و در زیر بتون قرار داشته و به طور ناگهانی و یکباره تکه ای از دیواره لوله جدا و پرتاب شده است، گزارش می گردد. بررسی ها و ازمایش های انجامشده بر روی قطعات لوله نشان داد که به علت نفو ذ هیدروژن نوزاد، الیاژ لوله ترد گردیده است. از سوی دیگر نفوذ گوگرد از سطح خارجی لوله عامل عمده خوردگی و سبب به وجود آمدن ترک های متعدد از سطح خارجی لوله بوده است. در اثر پیوستن ترک های حادث به یکدیگر، به خصوص در راستای کنج باله جوش، سطح مقطع موتر لوله کاهش می یابد و لذا تحت فشار داخلی (150bar) لوله دچار شکست ترد گونه پنجره ای Window Fracture می گردد. عامل عمده و اولیه در این پدیده وجود شکاف در بتون بوده است. بتون نقش محافظت کننده را برای لوله های کف بویلر در مقابل خوردگی گاز های اسیدی و خاکستر سوخت، علاوه بر عایق حرارتی ایفا می نماید. از محل شکاف، گازهای اسیدی مانند NO2 , SO2 (و یا NO , CO در شرایط سوخت ناقص) همراه با خاکستر به زیر بتون و بر سطح لوله و باله جوش نفوذ می نماید. مجاورت ترکیبات فوق با شرایط احیا کننده حاکم در زیر بتون بلحاظ وجود کربن، هیدروژن و عوامل موجود در خاکستر، باعث تشکیل گوگرد عنصری می گردد. نفوذ همزمان هیدروژن نوزاد از سمت داخل و گوگرد عنصری از سمت خارج لوله به درون آلیاژ ، سبب تخریب لوله شده است.

شکست لوله واتروال بویلر به واسطه نفوذ و اثرات تخریبی گوگرد و هیدروژن authors

حمید قاسم

پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات

نعمت الله ادیبی

پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات

مقاله فارسی "شکست لوله واتروال بویلر به واسطه نفوذ و اثرات تخریبی گوگرد و هیدروژن" توسط حمید قاسم، پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات؛ نعمت الله ادیبی، پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات نوشته شده و در سال 1378 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنگره ملی خوردگی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 مرداد 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3573 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقش هیدروژن نوزاد وگوگرد عنصری در تخریب قطعات فلزی مورد استفاده در صنعت، تحت بررسی قرار گرفته است. در این رابطه شکست حادث در لوله واتروال (Water Wall) دیگ بخار یکی از نیروگاه ها، که درناحیه کف بویلر (Boiler) و در زیر بتون قرار داشته و به طور ناگهانی و یکباره تکه ای از دیواره لوله جدا و پرتاب شده ... .