سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکانیزم وقوع خوردگی حفره ای در فرایند حذف H2S گاز طبیعی توسط دی اتانول آمین

Publish Year: 1378
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,022
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCC06_029

Index date: 3 August 2007

مکانیزم وقوع خوردگی حفره ای در فرایند حذف H2S گاز طبیعی توسط دی اتانول آمین abstract

در فرایند تصفیه گاز طبیعی حاوی سولفید هیدروژن و دی اکسیدکربن، از محلول دی اتانول آمین 33 درصد استفاده می شود. خوردگی حفره ای شدید بر سطح فلز کربن استیل سینی بیست و چهارم و دیواره برج احیا، منجر به تحقیقات وسیعی برای یافتن علت وقوع آن شد. نتایج بررسیها و آزمایشهای الکتروشیمیایی نشان داد که در مراحل جذب و دفع گازهای اسیدی، علاوه بر تخریب دی اتانول آمین، وجود گوگرد عنصری در تشدید خوردگی موضعی نقش اساسی دارد. رفتار الکتروشیمیایی الیاژ مزبور در محلول دی اتانول امین حاوی CO2 , H2S و گوگرد عنصری حاکی از آن است که با افزایش حلالیت گوگرد در دی اتانول امین سرعت خوردگی افزایش می یابد ولی افزودن CO2 , H2S به محلول، اثر دی پلاریزاسیون آندی را زیاد می کند، به نحوی که خوردگی شدت می یابد . مکانیزم خوردگی حفره ای بر سطح فلز کربن استیل بر اثر واکنشهای الکتروشیمیائی احیای گوگرد عنصری و اکسیداسیون آهن است؛ زیرا محصول خوردگی سولفید اهن غیر استئوکیومتری است که منجر به ایجاد پیل غلظتی گوگرد بر سطح فلز می شود. بر اثر تداوم خوردگی و افزایش ضخامت لایه ی سولفید آهن و تشکیل Tubercle آهن – گوگرد – سولفید اهن خوردگی حفره ای گسترش می یابد.

مکانیزم وقوع خوردگی حفره ای در فرایند حذف H2S گاز طبیعی توسط دی اتانول آمین authors

سعید میرفندرسکی

پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات

حمید قاسم

پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات

نعمت ا... ادیبی

پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات

مقاله فارسی "مکانیزم وقوع خوردگی حفره ای در فرایند حذف H2S گاز طبیعی توسط دی اتانول آمین" توسط سعید میرفندرسکی، پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات؛ حمید قاسم، پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات؛ نعمت ا... ادیبی، پژوهشگاه صنعت نفت - واحد خوردگی فلزات نوشته شده و در سال 1378 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنگره ملی خوردگی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 مرداد 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6022 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در فرایند تصفیه گاز طبیعی حاوی سولفید هیدروژن و دی اکسیدکربن، از محلول دی اتانول آمین 33 درصد استفاده می شود. خوردگی حفره ای شدید بر سطح فلز کربن استیل سینی بیست و چهارم و دیواره برج احیا، منجر به تحقیقات وسیعی برای یافتن علت وقوع آن شد. نتایج بررسیها و آزمایشهای الکتروشیمیایی نشان داد که در مراحل جذب و ... .