تروریسم رادیولوژیکی و هسته ای و عواقب آن
Publish place: 02nd Conference on Search and Rescue Management
Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,695
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SRM02_103
تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1386
Abstract:
انسانها در طول تاریخ با حوادث و بلایای بیشماری مواجه بوده و خسارت های مالی و جانی فراوانی در اثر این حوادث متحمل شده اند. ازجمله حوادثی که ازدستاوردهای عصر حاضر بوده و مولود رشد تکنولوژی رشد تکنولوژی می باشد، جنگ های هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی (NBC) است. هدف از این مقاله بررسی اثرات مواد رادیولوژیکی بر سلامت انسان در بحرانهای جنگی و چگونگی مقابله با آنها می باشد.
خطرات مواجهه با مواد رادیواکتیو یونیزه شده بر روی سلامتی در تمام مراحل ساخت سلاح های هسته ای و استفادهاز آن وجود دارد. مواد رادیواکتیوی به سیتوپلاسم سلول و مواد ژنتیکی آن صدمه زده و بافت ها را سریعا تقسیم می کند. بافتهای لنفاوی و مغز استخوان مهم ترین بافت های حساس به پرتو و اشعه هستند و مهم ترین ارگانهای درگیر پوست، روده ها، کلیه وگنادها می باشند. سندرم حاد رادیواکتیو (ARS) ترکیبی از سندرم های بالینی است که در طول ساعات یا هفته ها بعد از تماس با اشعه رادیواکتیو، به صورت صدمه به بافت ها و ارگان های مختلف بدن اتفاق می افتد. این سندرم به علت تشعشعات با دوز بالا به وجود می آید و از نظر بالینی به صدمات سیستم خونساز، معده روده ای (گوارشی) و ترکیبی از اثرات قلبی و عروفی و سیستم عصبی مرکزی تقسیم می شود.
نتیجه اینکه در عصر مدرن کنونی با پیشرفت تکنولوژی هسته ای، وقوع جنگ های شیمیائی دور از انتظار نمی باشد. آسیب تشعشعی وارده به بیماران به این معنی نیست که برای تیم پزشکی خطری در بردارد بلکه باید مفاهیم جدیدی در درمان مصدومین به کار برده شود. لذا آگاهی تیم های مراقبتی از چگونگی برخورد بامجروحان این حادثه و اداره و کنترل مشکلات آنها بسیار مهم می باشد.
Authors
محبوبه کریمی
کارشناس ارشد پرستاری عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه ع