سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اهمیت بادشکن زنده برای حفاظت اراضی زراعی در مناطق خشک و بیابانی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,574

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAHEC01_209

Index date: 6 June 2015

اهمیت بادشکن زنده برای حفاظت اراضی زراعی در مناطق خشک و بیابانی abstract

وزش باد و فرسایش بادی به ویژه در مناطق خشک و بیابانی که سطح وسیعی از کشور ایران را فرا گرفته همواره عامل خطری برای کانون های مسکونی ، تاسیسات ، جاده ها و دیگر زیرساخت های اقتصادی ، مزارع و باغها می باشد. عبور جریان سریع هوا بر سطح مزارع و باغها به ویژه اگر این جریان حاوی ذرات خاک نیز باشد باعث ایجاد خشارت می گردد که مهمترین این خشارت ها عبارتند از تخریب و فرسایش خاک اراضی زراعی، شکسته شدن ساقه ها و شاخه ها و یا ایجاد خوابیدگی (ورس) در برخی محصولات زراعی و در نتیجه افت کیفی محصولات و کاهش عملکرد ، افزایش میزان تبخیر و تعرق، ریزش گل و میوه، ایجاد خراش در سطح برگ ها و ساقه های جوان و شاداب و مستعد ساختن انها برای ورود عوامل بیماری زا و پراکنده کردن بقایای گیاهی و خارج نمودن آنها از سطح مزارع و نقصان مواد آلی خاک، احداث بادشکن زنده از طریق کاشت درختان راهکاری مناسب به منظور حفاظت و صیانت از مزارع و باغها و کاهش اثرات منفی باد می باشد. در زمان های گذشته نیز ساکنان مناطق بیابانی به اهمیت و فوائد بادشکن پی برده و در حاشیه و اطراف اراضی زراغی و باغی خود اقدام به کشت درخت و درختچه نموده اند افزایش کارایی بادشکن مستلزم رعایت اصول فنی احداث آن بوده که مهمترین ان استفاده از گونه یا گونه های مناسب می باشد. در انتخاب گونه های درختی بایستی به ویژگی هایی همچون بومی بودن ، سازگاری به شرایط اقلیم و خاک محل، سریع الرشد بودن و قدرتبالای زنده مانی و استقرار ، مقاومت به تنش ها و شرایط نامساعد محیطی از جمله شوری، خشکی و وزش بادهای شدید مقاومت در برابر آفات و بیماری ها ، برخورداری از عمر طولانی و ارتفاع مناسب، داشتن تاج مناسب و ریشه های عمیق بجای ریشه های سطحی و داشتن چوب مرغوب توجه داشت.

اهمیت بادشکن زنده برای حفاظت اراضی زراعی در مناطق خشک و بیابانی Keywords:

اهمیت بادشکن زنده برای حفاظت اراضی زراعی در مناطق خشک و بیابانی authors

محمد رضا پور

کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان امیدیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، حسن، 1377، ژئومرفولوزی کاربردی، جلد 2، بیابان- فرسایش بادی، ...
ترابی، سیدرضا و داریوش قربانیان، 139، بررسی و معرفی گونه ...
خواجه پور، محمدرضا، 1376، اصول و مبانی زراعت، انتشارات جهاد ...
رفاهی، حسینقلی، 1383، فرسایش بادی و کنترل آن، انتشارات دانشگاه ...
حفظ خاک و رفاه انسانها، فصلنامه جنگل و مرتع، 1389، ...
کردوانی، پرویز، 1376، حفاظت خاک، انتشارات دانشگاه تهران. ...
Forests NSW Nurseries, 2 008, Windbreak establishment on farms using ...
Iowa state university, 1997, farmstead windbreak: Planning. ...
Robert Sudmeyer, David Bicknell and Neil Coles, 200 7, Tree ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اهمیت بادشکن زنده برای حفاظت اراضی زراعی در مناطق خشک و بیابانی" توسط محمد رضا پور، کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان امیدیه نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بادشکن زنده، فرسایش بادی، مزارع و باغها هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1574 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که وزش باد و فرسایش بادی به ویژه در مناطق خشک و بیابانی که سطح وسیعی از کشور ایران را فرا گرفته همواره عامل خطری برای کانون های مسکونی ، تاسیسات ، جاده ها و دیگر زیرساخت های اقتصادی ، مزارع و باغها می باشد. عبور جریان سریع هوا بر سطح مزارع و باغها به ویژه اگر این جریان حاوی ذرات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اهمیت بادشکن زنده برای حفاظت اراضی زراعی در مناطق خشک و بیابانی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.