بررسی تاثیر فصل کاشت پاییزه و بهاره بر بهره وری از بارش، درصد کلروفیل برگ و میزان نفوذ نور در کف تاج پوشش ارقام نخود کابلی در شرایط دیم

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 382

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCAHEC01_441

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

به منظور بررسی امکان کشت پاییزه نخود در شرایط دیم و مقایسه آن با کشت معمول (بهاره) و نیز بررسی تاثیر فصل کاشت پاییزه و بهاره بر بهره وری از بارش ، درصد کلروفیل برگ و میزان نفوذ نور در کف تاج پوشش ارقام نخود کابلی در شرایط دیم این پزوهش در سال زراعی 87-1386 در شهرستان الشتر اجرا گردید . آزمایش دارای دو عامل فصل کاشت (پاییزه و بهاره) و ارقام (آزاد ، آرمان، هاشم، و توده محلی گریت) بود که به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بهره وری از بارش، میزان نور رسیده به کف تاج پوشش گیاهی و میزان کلروفیل برگ و عملکرد دانه مطالعه شدند نتایج تجزیه واریانس نشان داد تاثیر تاریخ کاشت بر میزان نور رسیده به کف تاج پوشش گیاهی و بهره وری از بارش معنی دار بود در کشت پاییزه بهره وری از بارش افزایش یافت درصد کلروفیل برگ در تیمارهای مختلف فصل کاشت بسیار معنی دار بود. کاشت پاییزه با داشتن 5/2 کیلوگرم بر میلیمتر یالاترین میزان بهره وری از بارش را داشت. میزان نور رسیده به کف تاج پوشش گیاهی برای کشت پاییزه 62/7 درصد کمتر از مقدار آن برای کاشت بهاره بود و بیشترین میزان کلروفیل برگ در تیمار فصل کاشت پاییزه (53/9) بدست امد بیشترین عملکرد دانه به میزان 1819/7 کیلوگرم در هکتار مربوط به کشت پاییزه بود و رقم آزاد دارای بیشترین عملکرد دانه (1561 کیلوگرم در هکتار) بود. با توجه به افزایش قابل توجه میانگین بهره وری از بارش، درصد کلروفیل برگ و جذب نور توسط گیاه نخود در کشت پاییزه نسبت به بهاره توصیه می شود این محصول در شرایط دیم الشتر به صورت پاییزه و با رقم آزاد که دارای بهره وری از بارش بالاتر (4/4 کیلوگرم بر میلیمتر می باشد) کشت شود.

Keywords:

نخوددیم , فصل کاشت , بهره وری از بارش , نور

Authors

حجت امرایی

کارشناس ارشد بانک کشاورزی لرستان

پیام پزشکپور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پزشکپور، پ .، ا. نظامی، س. ح. صباغ پور وع. ... [مقاله ژورنالی]
  • -موسوی، س.ک. و پ. پزشکپور. 1385. ارزیابی پاسخ ژنوتیپ‌های نخود ...
  • Adary, _ A., A. Hacham, T. oweis, and M. pala. ...
  • Mckenzie, B. A., and G.D. Hil 1995. Growth and yield ...
  • May oral, M., L. D. Astsman, D. Shimshi and . ...
  • .6- Oweis , T , , A. Hachum, M .Pala ...
  • Rajendra, P.(2002). Textbook of Field Crops Production. Published by India ...
  • Zang, H., M. Pala, Y. Oweis and H. Harris, 2000, ...
  • In orter to defermint optimum variety and sowing time of ...
  • نمایش کامل مراجع