سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گونه شناسی ورودی خانه های دورهی قاجار و پهلوی اول در شهر شیراز

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,000

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU02_0970

Index date: 6 June 2015

گونه شناسی ورودی خانه های دورهی قاجار و پهلوی اول در شهر شیراز abstract

اواسط دوره ی قاجار تا دهه ی اول حکومت پهلوی، بخشی از معماری معاصر ایران است که در آن، تضاد در ارزشها، به خصوص در بناها و شهرها تجلی یافته است. به دلیل ورود معماری فرنگی ارزشهای مردم تحت تاثیر قرار گرفته و باعث رویارویی سنت و تجدد گشته که حاصل این برخورد، ابتدا در خانه ها و شهرها نمایان شده است. در این دوره هنوز ماهیت اصلی خانه های مسکونی به همان صورت گذشته است و معماری فرنگی تنها به صورت تزیینات، سردرها، ستونها، آینه کاری ها، نقاشی های دیواری و سقفی، کتیبه ها و فرم در و پنجره ها نمایان شده است. به مرور زمان، این فرم ها و اشکال در دل خانه ها نفوذ کرده، سلسله مراتب خانه ها و فضاها را تحت تاثیر قرار داده و سبکی تلفیقی به وجود آورد است. معماری دورهی قاجار از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا برای نخستین بار معماری فرنگی به بناهای ایرانی رسوخ کرده است. در این دوره عناصر اصلی معماری ایرانی حفظ شده و همچنین دسترسی ها به صورت سلسله مراتب رعایت شده است. این عناصر در این دوره ی ماهیت خود را از دست نمی دهد و فقط کمی رنگ باخته می شود. در این مقاله سعی شده سبک غالب ورودی خانه های شهر شیراز در دوره قاجار و پهلوی اول بررسی شود. روش این تحقیق مشاهده ای، مقایسهای میدانی و تفسیری است که با تطبیق بناهای این دوره با متون قدیمی شهر سعی بر مقایسه ی این خانه ها و تاثیرات دوره ی مدرن بر آنها را دارد. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که تغییرات در بخش های مختلف شهر با توجه به جایگاه مکانی، وضعیت فرهنگی و اقتصادی محله ها متفاوت بوده است و معماری شهر شیراز به دلیل دوری از پایتخت نسبت به شهرهای قزوین و تبریز -تحت تاثیر مدرنیته- دچار تغییرات کمتری شده است.

گونه شناسی ورودی خانه های دورهی قاجار و پهلوی اول در شهر شیراز Keywords:

گونه شناسی ورودی خانه های دورهی قاجار و پهلوی اول در شهر شیراز authors

محمد قائدشرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز،شیراز،ایران

مهسا فلاح نیا

استادیار گروه معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز،ایران،

حسین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ پیرنیا، محمدکریم، 1389، سبک شناسی درمعماری ایران، سروش دانش، ...
_ بانی مسعود، امیر، 1388، معماری معاصرایران درتکاپوی بین سنت ...
_ ابن بلخی، 1385، فارسنامه ابن بلخی، اساطیر، چاپ اول، ...
_ حسینی فسایی، حسن، 378 1، غفارسنامه ناصری، چاپ دوم، ...
_ قبادیان، وحید، 383 1، معماری در دارالخلافه ناصری، انتشارات ...
_ کامی شیرازی، مهسا، 1 139، معماری مسکونی ایران دردوره ...
_ رمضان جماعت، مینا ؛ نیستانی، جواد، 1389، جلوه های ...
: پاکدامن, بهروز(1376)، نگاهی کوتاه بر شیوه ها و گرایش ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گونه شناسی ورودی خانه های دورهی قاجار و پهلوی اول در شهر شیراز" توسط محمد قائدشرفی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز،شیراز،ایران؛ مهسا فلاح نیا، استادیار گروه معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز،ایران،؛ حسین یوسفی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز،ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری معاصر، قاجار، پهلوی، ورودی، خانه ، ، شیراز، هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2000 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اواسط دوره ی قاجار تا دهه ی اول حکومت پهلوی، بخشی از معماری معاصر ایران است که در آن، تضاد در ارزشها، به خصوص در بناها و شهرها تجلی یافته است. به دلیل ورود معماری فرنگی ارزشهای مردم تحت تاثیر قرار گرفته و باعث رویارویی سنت و تجدد گشته که حاصل این برخورد، ابتدا در خانه ها و شهرها نمایان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله گونه شناسی ورودی خانه های دورهی قاجار و پهلوی اول در شهر شیراز با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.