ارزیابی مؤلفه های مؤثربررضایت مندی ساکنین از طریق بازآفرینی و نقش حیاط در مجموعه های مسکونی (نمونه مورد مطالعه:مجتمع مسکونی سعیدیه همدان)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 732

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU02_1702

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

رضایتمندی یکی از معیارهای اصلی سنجش میزان کیفیت محیطی می باشد . در مجموعه های مسکونی شاخص های رضایت مندی از سکونتگاه به عوامل بسیاری بستگی داشته و اندازه گیری میزان آنها نیز دارای پیچیدگی است. در این مقوله حس رضایت فرد یا عضو یک خانواده از مسکن خود، معادل درک و یا تجربه ای است که از کیفیت فضا بدست می آورد. از سوی دیگر عواملی چون رفتار و ادراک بگونه ای بر کیفیت محیط تأثیر گذار بوده ورضایت مندی را از طریق ابعاد فیزیکی، اجتماعی و یا سمبلیک به ساکنین منتقل می نمایند. فرضیه این پژوهش بر آن است که از طریق بازآفرینی و نقش حیاط در مجموعه های مسکونی می توان به شاخص های رضایتمندی ساکنین و ارتقای آن دست یافت. در این پژوهش مطالعه و بررسی مجتمع مسکونی سعیدیه همدان به عنوان نمونه موردی برای جمع آوری اطلاعات و آزمون فرضیه صورت پذیرفته تا سنجش عوامل مؤثر بر کیفیت محیطی بر مجموعه های مسکونی با روش همبستگی امکان پذیر گردد.در مدل نظری این تحقیق بازآفرینی نقش حیاط در مجموعه مسکونی متغییر مستغل وحس رضایت مندی ساکنین متغییر وابسته می باشد و یافته های تحقیق با نرم افزار SPSS تحلیل گردید ، نتایج پژوهش های مرتبط بر پایه فرضیه یاد شده بیانگر آن است که سه مؤلفه ادراک، رفتار و کیفیت مهمترین عوامل ایجاد رضایت مندی ساکنین از طریق فضای حیاط می باشد.درصد فراوانی افراد شرکت کننده در این پژوهش مادران خانواده ساکنین و بعد از آن پدران می باشند.همچنین می توان نتیجه گرفت که اکثر ساکنین وجود فضای سبز را دلیلی برای استفاده از حیاط عنوان کرده اندکه ازآن به صورت عبوری، هر روز و در ساعات بعد از ظهر استفاده می کنند. تحلیل داده ها نیز گویای آن است که میزان رضایت مندی ساکنین مجتمع مسکونی سعیدیه همدان ناشی از وجود حیاط می باشد. همچنین بیشترین میانگین در بین ابعاد رضایتمندی مربوط به مؤلفه ادراکی و سپس کیفیتی می باشد. در حالی که مؤلفه رفتاری کمترین میانگین را به خود اختصاص داده است.

Authors

مریم قنبرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا،آبیک قزوین،ایران

حیدر جهان بخش

دکتری معماری،استادیاردانشگاه پیام نور،تهران،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عسگری زاده، ز، ‌سنجش میزان رضایتمندی سکونتی ساکنان محله نواب، ...
  • پاکزاد، ج، بزرگ، ح، الفبای روانشناسی محیط برای طراحا ن‌تهران، ...
  • مک اندرو، ف، روان شناسی محیطی، ترجمه غلامرضا محمودی، تهران، ...
  • ریتا ال، الف، زمینه روانشناسی هیلگراد، مترجمان محمد تقی براهنی... ...
  • طالبیان، ن، آتشی، م، نبی زاده، س، مجموعه کتب عملکردهای ...
  • حائری، م، خانه، فرهنگ، طبیعت(بررسی معماری خانه های تاریخی ومعاصر ...
  • کامل نیا، ح، دستورزبان طراحی محیط های یادگیری(مفاهیم وتجربه ها)، ...
  • نمایش کامل مراجع