سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی اقلیمی یا معماری همساز با اقلیم با هدف کاهش مصرف انرژی در بناهای مسکونی کشور- نمونه موردی : شهر ارومیه

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,918

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGTSD01_237

Index date: 6 June 2015

طراحی اقلیمی یا معماری همساز با اقلیم با هدف کاهش مصرف انرژی در بناهای مسکونی کشور- نمونه موردی : شهر ارومیه abstract

برای ساختمانی که موجبات آسایش ساکنین را فراهم کند و از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی کارآمد باشد، شناختاقلیم و عوامل تاثیرگذار بر آن از جمله ضروریات به شمار می رود. بدین ترتیب، مرحله اول طراحی اقلیمی، شناخت اقلیم ومرحله دوم چگونگی بهره برداری از آن می باشد. هدف این پژوهش ارایه شیوه ای برای طراحان در مراحل اولیه طراحی،جهت شناخت دقیق اقلیم و ارایه راهکارهایی جهت کاهش مصرف انرژی است. پرسش اصلی این پژوهش موردی با رویکردکمی و تحلیل این است که چگونه می توان با طراحی معماری و انتخاب مناسب فاکتورهای معماری مصرف انرژیساختمان ها را کاهش داد؟ بدین منظور لازم است که ابتدا بررسی نمود در شرایط داخلی کشور، مطالعات مربوطه در رابطهبا ویژگی های اقلیمی در چه حوزه هایی دسته بندی شده و سپس با ارایه طراحی اقلیمی- بر پایه مطالعات اولگی، گیونی وماهونی- برای شهر ارومیه به عنوان نمونه موردی، اصول لازم برای طراحی استخراج نمود. بنابراین بر اساس مطالعاتصورت گرفته و نتایج حاصل، اصول طراحی در 5 حوزه چیدمان، فرم کالبدی، جهت گیری و تناسبات، اجزای بنا و سقفدسته بندی شدند؛ قرار نتایج حاصل از بررسی جداول مخلوط اقلیمی، روش های اولگی، گیونی و ماهونی بصورت کاربردیدر کنار اصول تعیین شده پیشین بر صحت و دقت این روش اشاره دارد.

طراحی اقلیمی یا معماری همساز با اقلیم با هدف کاهش مصرف انرژی در بناهای مسکونی کشور- نمونه موردی : شهر ارومیه Keywords:

طراحی اقلیمی یا معماری همساز با اقلیم با هدف کاهش مصرف انرژی در بناهای مسکونی کشور- نمونه موردی : شهر ارومیه authors

جواد احمدی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری پایدار، دانشگاه علم و صنعت ایران

محسن فیضی

دکتری معماری منظر، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی

معصومه احمدی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، دانشگاه شهید بهشتی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آیوازیان، سیمون، (1378)، « بهره گیری از روش های معماری ...
کسمایی، مرتضی، (1378)، «اقلیم و معماری»، تهران، چاپ اول، شرکت ...
حیدری، شاهین، (1381)، «دمای آسایش حرارتی مردم شهر تهران»، نشریه ...
حیدری، شاهین، شهلا غفاری، جباری، (1389)، «منطقه راحتی حرارتی در ...
حیدری، شاهین، (1391)، «برهم‌کنش جریان هوا، دما و راحتی در ...
راهنمایی، محمدتقی، (1371)، «مجموعه مباحث و روش های شهرسازی»، تهران، ...
شکیبامنش، امیر، قربانیان، مهشید، (1389)، «تنظیم شرایط محیطی جلد دوم ...
قبادیان، وحید، (1389)، «بررسی اقلیمی بناهای سنتی ایران»، تهران، چاپ ...
واتسون، دانلد، مترجم قبادیان، وحید و فیض مهدوی، محمد، (1376)، ...
Yeang Ken and _ Llewelyn Davis, (2008) , sEcoDesign: A ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طراحی اقلیمی یا معماری همساز با اقلیم با هدف کاهش مصرف انرژی در بناهای مسکونی کشور- نمونه موردی : شهر ارومیه" توسط جواد احمدی، کارشناسی ارشد مهندسی معماری پایدار، دانشگاه علم و صنعت ایران؛ محسن فیضی، دکتری معماری منظر، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی؛ معصومه احمدی، دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، دانشگاه شهید بهشتی تهران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آسایش، اقلیم، طراحی اقلیمی، مصرف انرژی، اولگی، گیونی، ماهونی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1918 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برای ساختمانی که موجبات آسایش ساکنین را فراهم کند و از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی کارآمد باشد، شناختاقلیم و عوامل تاثیرگذار بر آن از جمله ضروریات به شمار می رود. بدین ترتیب، مرحله اول طراحی اقلیمی، شناخت اقلیم ومرحله دوم چگونگی بهره برداری از آن می باشد. هدف این پژوهش ارایه شیوه ای برای طراحان در مراحل اولیه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی اقلیمی یا معماری همساز با اقلیم با هدف کاهش مصرف انرژی در بناهای مسکونی کشور- نمونه موردی : شهر ارومیه با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.