سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقش درخت چند منظوره دغداغان بر خصوصیات خاک زیاشکوب در سیستم بیشه زراعی (حوزه آلوش رود آمل- مازندران)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 711

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGTSD01_844

Index date: 6 June 2015

بررسی نقش درخت چند منظوره دغداغان بر خصوصیات خاک زیاشکوب در سیستم بیشه زراعی (حوزه آلوش رود آمل- مازندران) abstract

مراتع و جنگلها از جنبه های مختلفی، دارای اهمیت هستند. لاشبرگ تولید شدهاز درختان و حضور برگهای گیاه بر روی افق سطحی خاک، منبع اصلی انباشته شدن مواد آلی می باشد. در صورت استفاده از درختان چندمنظوره در زمین های کشاورزی، می توان کیفیت و غنای خاک را افزایش داد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات داغداغان "Celtis australis" بر حاصلخیزی خاک تحت اشکوب در جنگلهای حوزه آلوش رود آمل واقع در استان مازندران در شرایط گلخانه اجرا گردید. برای انجام این مطالعه، نمونه برداری خاک تحت تسلط تاج پوشش داغداغان و نمونه شاهد، در سه عمق 0-20، 20-40 و 40-60 سانتی متری در قالب طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی انجام گرفت. سپس پارامترهای آهک، EC, PH کربن آلی، نیتروژن کل در خاک تحت اشکوب، نیتروژن معدنی بر روی خاکهای نمونه برداری شده اندازه گیری گردید. همچنین آنالیز گیاه محک به لحاظ بررسی اثرات درخت مورد مطالعه بر میزان نیتروژن کل، پروتئین و تولید گیاهان زیراشکوب در مقیاس آزمایشگاهی بر روی گیاه ترتیزک، انجام گرفت. نتایج نشان داد که مقادیر آهک، نیتروژن معدنی، درصد نیتروژن کل در خاک و درصد کربن آلی بعلاوه نیتروژن کل، پروتئین و تولید گیاه محک در عمق 0-20 سانتی متری خاک تحت اشکوب داغداغان، بیشترین مقدار را داشته و با افزایش عمق، ازمیزان آنها کاسته شده است.

بررسی نقش درخت چند منظوره دغداغان بر خصوصیات خاک زیاشکوب در سیستم بیشه زراعی (حوزه آلوش رود آمل- مازندران) Keywords:

داغداغان , درختان چندمنظورهف تحت اشکوب , ترتیزک , گیاه محک

بررسی نقش درخت چند منظوره دغداغان بر خصوصیات خاک زیاشکوب در سیستم بیشه زراعی (حوزه آلوش رود آمل- مازندران) authors

سمیه دهنوی

کارشناسی ارشد مرتعداری

سیدحمید متین خواه

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

فرشید نوربخش

دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
راستین، صالح.، (1357)، "بیولوژی خاک موجودات خاکزی و نقش آنها ...
شامخی، تقی.، (1385)، "بیشه زراعی (اگروفارستری)"، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ...
کردوانی، پرویز، (1371)، "مراتع، مسائل و راه حلهای آن در ...
_ نعیمی نیا، مرضیه، (1390)، "نقش درختان تثبیت کننده نیتروژن ...
Multipurpose Tree Species for Agroforestry Systems", ICAR Research Someه 5- ...
Kho, R. M., Yacouba, B., Yaye, _ Moussa, A., Iktam, ...
Ovalle, C., Longeri, L., Aronson, J., Herrera, A., Avendafio, J., ...
Pandey, C. B, Singh, A. K., (2000), "Soil properties under ...
Parrotta. J. A., (1992), "Productivity, nutrient cycling, and succession in ...
Shah, Z., Shah, S. H., Peoples, M. B., Schwenke, G. ...
Soni, M. L., Beniwal, R. K., Yadava, N. D., Talwar, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقش درخت چند منظوره دغداغان بر خصوصیات خاک زیاشکوب در سیستم بیشه زراعی (حوزه آلوش رود آمل- مازندران)" توسط سمیه دهنوی، کارشناسی ارشد مرتعداری؛ سیدحمید متین خواه، استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ فرشید نوربخش، دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله داغداغان، درختان چندمنظورهف تحت اشکوب، ترتیزک، گیاه محک هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 711 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مراتع و جنگلها از جنبه های مختلفی، دارای اهمیت هستند. لاشبرگ تولید شدهاز درختان و حضور برگهای گیاه بر روی افق سطحی خاک، منبع اصلی انباشته شدن مواد آلی می باشد. در صورت استفاده از درختان چندمنظوره در زمین های کشاورزی، می توان کیفیت و غنای خاک را افزایش داد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات داغداغان "Celtis australis" بر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقش درخت چند منظوره دغداغان بر خصوصیات خاک زیاشکوب در سیستم بیشه زراعی (حوزه آلوش رود آمل- مازندران) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.