سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر متغیرهای زیستگاهی بر پراکنش سوسماران منطقه حفاظت شده الوند (شهرستان خمین)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 589

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PCEPSD02_102

Index date: 6 June 2015

اثر متغیرهای زیستگاهی بر پراکنش سوسماران منطقه حفاظت شده الوند (شهرستان خمین) abstract

از آنجایی که زیستگاه یک فاکتور کلیدی در حفاظت از گونه ها محسوب می شود. لذا بررسی متغیرها و پارامترهای زیستگاهی مؤثر بر حضور، پراکنش و همچنین انتخاب زیستگاه سوسماران حائز اهمیت می باشد. بدین منظور در پژوهش حاضر به شناسایی متغیرهای زیستگاهی تأثیر گذار بر حضور سوسماران منطقه حفاظت شده الوند پرداخته شد. منطقه حفاظت شده الوند با مساحت 8618 هکتار در استان مرکزی و در شهرستان خمین واقع شده است. نتایج حاصل از آنالیز CCA برای سه تیپ زیستگاه دشت، کوهپایه، و کوهستان نشان داد برای دو گونه L.nupta و p.caucasia درصد صخره و درصد سنگریزه و جهت حائز اهمیت بود و بهترین زیستگاه برای آنها کوهپایه و کوهستان بود. همچنین نتایج آنالیز نشان داد که برای گونه t.aurata ارتفاع تا حدودی مهم و تأثیر گذار بر پراکنش و حضور آن در این منطقه است. نتایج برای گونه های Trapelus lessonae, Ophisops elegans, Trapelus agilis و Eremias persica حاکی از آن است که متغیرهای غنای گیاهان غنای حشرات درصد خاک لخت و درصد تراکم پوشش گیاهی جزو متغیرهای تأثیر گذار بر حضور و پراکنش این گونه ها در منطقه مورد مطالعه می باشد. برای گونه های P.persicus, M.watsonana, E.volex و A.persica هیچکدام از متغیرهای زیستگاهی تأثیر چشم گیری بر حضور آنها نداشت و بهترین زیستگاه برای آنها دشت و کوهپایه بود.

اثر متغیرهای زیستگاهی بر پراکنش سوسماران منطقه حفاظت شده الوند (شهرستان خمین) Keywords:

متغیرهای زیستگاهی , سوسماران , منطقه حفاظت شده الوند , آنالیز CCA

اثر متغیرهای زیستگاهی بر پراکنش سوسماران منطقه حفاظت شده الوند (شهرستان خمین) authors

حمیدرضا شمسی

گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد، لاهیجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کمالی، ک.1392. راهنمای صحرایی خزندگان و دوزیستان ایران. چاپ اول ...
Anderson, S. C. (1968): Zoogeographic analaysis of the lizard fauna ...
Ebrahimi, M, . Ahmadzadeh, F. Mostafavi. H, Mehrabian, A, ABDOLI, ...
Garda, Adrian A. , Wiederhecker, Helga C. , G ain ...
Lomolino VM(2001) Elevation gradients of species-density : Historical and prospective ...
Rahbek C (1995) The elevational gradient of species richness: Auniform ...
Zug, G. R. (2001). Herpetology. San diego: Academic press ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر متغیرهای زیستگاهی بر پراکنش سوسماران منطقه حفاظت شده الوند (شهرستان خمین)" توسط حمیدرضا شمسی، گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد، لاهیجان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی برنامه ریزی،حفاظت،حمایت از محیط زیست وتوسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله متغیرهای زیستگاهی، سوسماران، منطقه حفاظت شده الوند، آنالیز CCA هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 589 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از آنجایی که زیستگاه یک فاکتور کلیدی در حفاظت از گونه ها محسوب می شود. لذا بررسی متغیرها و پارامترهای زیستگاهی مؤثر بر حضور، پراکنش و همچنین انتخاب زیستگاه سوسماران حائز اهمیت می باشد. بدین منظور در پژوهش حاضر به شناسایی متغیرهای زیستگاهی تأثیر گذار بر حضور سوسماران منطقه حفاظت شده الوند پرداخته شد. منطقه حفاظت شده الوند با مساحت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر متغیرهای زیستگاهی بر پراکنش سوسماران منطقه حفاظت شده الوند (شهرستان خمین) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.