تعیین ارزش اقتصادی زمین و نیروی کار خانوادگی با استفاده از تابع سود
Publish place: First International Conference on New Findings in Agricultural Science, Natural Resources and Environment
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 815
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NEWCONF01_336
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
Abstract:
برنج در کشور ایران بعد از گندم به عنوان مهمترین ماده غذایی و یک کالای اساسی و استراتژیک محسوب میشود. با توجه به اینکه حدود 36 درصد سطح زیرکشت و 42 درصد برنج کشور مربوط به استان مازندران است، در مطالعه حاضر برخی ابعاد اقتصادی و مدیریت بکارگیری منابع تولید بویژه ارزش اقتصادی آنها در شهرستان ساری مورد بررسی واقع شد. اطلاعات و داده های مورد نیاز در خصوص میزان و قیمت نهاده های به کار رفته از طریق تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید که با استفاده از جدول مورگان تعداد 385 نفر به روش نمونه گیری تصادفی دو مرحله ای از شالیکاران شهرستان ساری در سال زراعی 93-1392 انتخاب شدند. با توجه به مزایای روشهای پارامتریک در تبیین ساختار تولید و تقاضای نهاده ها، جهت نیل به هدف تحقیق از رهیافت تابع سود استفاده شد. در این مطالعه برای تخمین تابع سود، ابتدا مهمترین توابع انعطافپذیر یعنی ترانسلوگ نرمال شده، درجه دوم تعمیم یافته و لئونتیف تعمیم یافته تخمین زده شد. سپس با مقایسه آنها، نتایج بهتر تابع ترانسلوگ از نظر آزمونها و معنیداری ضرایب، منجر به انتخاب این تابع گردید. جهت تخمین توابع و نیل به هدف تحقیق، از نرم افزار Eviews7 بهره گرفته شد. با انتخاب الگوی سود ترانسلوگ به روش حداقل مربعات معمولی (OLS) توابع تقاضای نهاده ها مشخص گردید. کشش خودقیمتی هر سه نهاده متغیر شامل بذر، آب و ماشین آلات منفی بوده است. نهایتا با بهره گیری از قضیه هتلینگ ارزش اقتصادی هر هکتار شالیزار 4540000 ریال و ارزش اقتصادی نیروی کار خانوادگی حدود 314000 ریال برای هر نفر روز بدست آمد.
Keywords:
Authors
مصطفی گودرزی
استادیار
الهام نورانی قادی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :