استفاده از سنجه های سیمای سرزمین و سنجش ازدور در ارزیابی روند تغییرات توسعه شهری به منظور برنامه ریزی برای دستیابی به توسعه پایدار
Publish place: First National Conference on Urban Planning, Urban Management and Sustainable Development
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,257
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UUSD01_0186
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1394
Abstract:
گسترش شهری فرآیندی پویا و پیچیده است که در مقیاس های مختلف اثرات قابل توجهی بر ساختار و کارکرد بوم سازگان ها دارد. هدف این مقاله ارائه رویکردی ترکیبی در مطالعه الگوی تغییرات مکانی و زمانی محیط زیست شهری، با استفاده از مفاهیمسنجه های سیمای سرزمین به عنوان نمایندگان کمی سیمای سرزمین ها و همچنین فن آوری سنجش ازدور به عنوان ابزاری سریع و دقیق در اندازه گیری سنجه های فضایی می باشد. در این روش، به منظور تولید اطلاعات موردنیاز جهت محاسبه سنجه های سیمای سرزمین شهری، از تحلیل داده های سنجش ازدوری مقاطع زمانی مختلف استفاده خواهد شد. پس از طبقه بندی داده های ماهواره ایو تولید نقشه های کاربری و پوشش سرزمین، انواع سنجه ها با استفاده از نرم افزار Fragstats از نقشه ها استخراج شده و سپس با استفاده ازنظر کارشناسی سنجه های مناسب باهدف انتخاب خواهند شد. در مرحله بعدی، از تحلیل هم دید کل سیمای سرزمین برای تعیین الگوی کلی تغییرات و از تحلیل درشیب تغییرات با استفاده از روش ترانسکت، برای تعیین الگوی دقیق تغییرات مکانیدر طی زمان و نحوه توزیع تغییرات سیمای سرزمین شهری، استفاده خواهد شد. نتایج حاصل از این رویکرد ترکیبی، نشان خواهد داد که درگذشته، توسعه شهری چه کمیتی از تغییرات و اثرات را در چه مکان و زمانی بر سیمای سرزمین وارد نموده است و همچنین می توان برای پیش بینی وضعیت سیمای سرزمین و برنامه ریزی برای دستیابی به توسعه پایدار شهری در آینده، از این روش بهره برد.
Keywords:
Authors
حسن تیموری
دانشآموخته کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه هرمزگان.
عباس مرادی
استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان.
حسین تیموری
دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS ، دانشگاه تهران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :