سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه عفاف و حجاب در شاهنامه حکیم ابوالقام فردوسی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,124

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HIJABC01_092

Index date: 10 July 2015

جایگاه عفاف و حجاب در شاهنامه حکیم ابوالقام فردوسی abstract

حفظ حجاب و عفاف یک دستور اسلامی است که مورد تأکید ادیان پیش از اسلام نیز بوده است و می توان آن را به مثابه تدبیری دانست که زن برای گرانبها کردن خود و حفظ موقعیت خود در برابر مرد به کار می برد. (مطهری، 63:1379) قرآن کریم هنگام سخن در باره حجاب می فرماید: حجاب، احترام به زن است که نامحرمان او را از دید حیوانی ننگرند. (سوره احزاب، آیه 59) و نیز در خصوص عفاف رفتار دختران شعیب در مقابل موسی را به عنوان نمونه ای برای تعالی و پاکسازی جامعه برمی شمارد. (سوره قصص، ایه 25) برخی از احکام و اوصاف مربوط به زنان مانند لزوم رعایت حجاب و عفاف طی قرون و اعصار هرگز دگرگون نمی شود. (جوادی آملی، 35:1383). با کندوکاو در تاریخ ایران باستان، چنین به دست می آید که زنان ایرانی از دیرباز حجاب و اخلاق نیکو و پاکدامنیشان زبانزد بوده است و هم راستا با پژوهش های تاریخی، توجه به ادبیات کهن به عنوان آینه تمام نمایی از اجتماع این موضوع را به خوبی منعکس می کند. قصه ها و افسانه های هر منطقه نموداری از اعتقادات و آداب و رسوم مردم آن منطقه است. (ارسن، 133:1390) در این میان شاهنامه فردوسی بلندترین منظومه حماسی و ملی ما ایرانیان است که به دلیل توجه به فضائل اخلاقی در میان متن های حماسی جهان، جایگاهی رفیع یافته است. فردوسی آگاهانه با پیوند دادن داستان زندگی و مرگ چهلوانان، پیشینه ی پرافتخار فرهنگی ایران را به تصویر کشیده است. پژوهش حاضر برآن است که جایگاه «حجاب و عفاف» را در دفتر شعر استاد بی بدیل حماسه سرا که مهمترین سند ارزشمند زبان فارسی و فرهنگ و تمدن کهن ایران زمین است، تبیین نماید.

جایگاه عفاف و حجاب در شاهنامه حکیم ابوالقام فردوسی Keywords:

جایگاه عفاف و حجاب در شاهنامه حکیم ابوالقام فردوسی authors

لاله لقابی

واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جوادی‌آملی، عبداله(1383)، زن در آیینه جمال و جلال، قم: مرکز ...
دهخدا، علی‌اکبر(1377). لغت‌نامه دهخدا، جلد دهم، ناشر موسسه انتشارات و ...
دهخدا، علی‌اکبر(1377). نت‌نامه دهخدا، جلد ششم، ناشر موسسه انتشارات و ...
فردوسی، ابوالقاسم.(1385).شاهنامه به کوشش سعید حمیدیان، تهران: قطره. ...
غیبی، مهرآسا، (1384) تاریخ پوشاک اقوام ایرانی، تهران هیرمند، ص ...
مطهری، مرتضی(1385)، مسئله حجاب. تهران: انتشارات صدرا، ویرایش، 4 ...
مظاهری، حبیب(1390)، شخصیت زن در قرآن و عهدین، قم: موسسه ...
خلیلی جهان‌تیغ، مریم و مهدی دهرامی 1390. ادبیات تعلیمی و ...
1. امامی، نصراله و آسیه کشاورز(1392).بررسی جایگاه مادران و نقش ...
رضابیگی، مریم و علی سلیمی.(1391) .تاملی در نقش تعلیمی داستان‌های ...
یعقوبی حسن .(0 139). پوشیدگی و پاکدامنی زن در آینه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه عفاف و حجاب در شاهنامه حکیم ابوالقام فردوسی" توسط لاله لقابی، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی فرهنگ عفاف و حجاب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عفاف، حجاب، زن، فردوسی، شاهنامه هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1124 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حفظ حجاب و عفاف یک دستور اسلامی است که مورد تأکید ادیان پیش از اسلام نیز بوده است و می توان آن را به مثابه تدبیری دانست که زن برای گرانبها کردن خود و حفظ موقعیت خود در برابر مرد به کار می برد. (مطهری، 63:1379) قرآن کریم هنگام سخن در باره حجاب می فرماید: حجاب، احترام به زن است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه عفاف و حجاب در شاهنامه حکیم ابوالقام فردوسی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.