سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پدیده تعویض یونی و کاربرد آن در حذف و بازیافت فلزات سنگین

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,719

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESEC01_060

Index date: 10 July 2015

پدیده تعویض یونی و کاربرد آن در حذف و بازیافت فلزات سنگین abstract

آلودگی محیط زیست توسط فلزات سنگین از مهمترین مشکلات دنیای پیرامون بشمار می آید. این فلزات سمی، تجزیهناپذیر و دارای قابلیت تجمع در محیط و بافت های زنده می باشند که عوارضی جدی بدنبال دارد. تعویض یونی بدلیل تولیدمحصول خالص، کیفیت حذف، بازیابی بالا، مقرون و بصرفه بودن کاربرد فراوانی در حذف این فلزات دارد. تعویض یونی ترکیبیاز پدیده جذب سطحی و نفوذ بوده و فرایندی استوکیومتری است که مزایای از آن کاهش هزینه، طراحی و بهره برداری بهطور دستی یا اتوماتیک می باشد. رزین های تعویض یونی شامل رزین های کاتیونی و آنیونی هستند که به قوی و ضعیفدسته بندی می شوند. رزین های آنیونی توانایی حذف تمامی آنیون های آب را دارند. رزین های کاتیونی اسیدی به عنوانسختی زدایی به کار می روند. رزین های انیونی و کاتیونی بترتیب توسط اسید و باز قوی احیا می گردند. نیکل از فاضلاب هایواحد پالایش نیکل بازیافت می شود و ماده احیا کننده رزین کربنات آمونیوم می باشد. حذف مس در فاضلاب رقیق از غلظت 1/02 تا کمتر از 0/03 میلی گرم بر لیتر انجام می پذیرد. رزین های sithiocarbamate, isothiouronium و thiol به یون های جیوه تمایل شدیدی دارند و سبب کاهش 25 % آن می شود. تخلیص طلا با استفاده از محلول های بسیار اسیدی صورت می پذیرد. نقره در عمدتاً صنایع ابکاری الکتریکی بوسیله رزین بازی بازیافت می گردد. روشی اقتصادی بازیابی کروم تبادل یونی است. غشای پلی اکسید ونیلن سولفونه شده و با پلی ونیلن فلورید اصلاح جهت حذف یون سرب از محلول های آبی استفاده می شود.

پدیده تعویض یونی و کاربرد آن در حذف و بازیافت فلزات سنگین Keywords:

پدیده تعویض یونی و کاربرد آن در حذف و بازیافت فلزات سنگین authors

فروغ آسیابانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان

دنیا عزیزی نیا

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان

ارانوس باقری کاهکش

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان

سیدمسعود سیدی

مدرس مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bolto B., Dixon D. (2004). Ion exchange for the removal ...
Bolto B., Dixon D. (2002). Removal of natural organic matter ...
Chandrasekar N. P. G. N., Pashley R. M., Loizidou M. ...
D imoua- Todoreva M. (2004). Coagulation of natural waters with ...
Fu F., and Wang Q., (2011), Removal of heavy metal ...
Inglezakis V. J., Zorpas A. A, Loizidou M. D., Grigoropoulou ...
Jorgensen T. C., Weatherley L. R. (2003). Ammonia removal from ...
Lee I. H., Kuan Y. C., Chern J. M. Pashley ...
Rengaraj S., Yeon K., Moon S. (2001). Removal of chromium ...
Sarioglu M. (2005). Removal of ammonium from municipal waste water ...
Vaaramaa K., (2003). Removal ofmetals and anions fromdrinking water by ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پدیده تعویض یونی و کاربرد آن در حذف و بازیافت فلزات سنگین" توسط فروغ آسیابانی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان؛ دنیا عزیزی نیا، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان؛ ارانوس باقری کاهکش، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان؛ سیدمسعود سیدی، مدرس مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آلودگی محیط زیست، فلزات سنگین، تصفیه آب، تعویض یونی، بازیابی فلزات هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2719 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آلودگی محیط زیست توسط فلزات سنگین از مهمترین مشکلات دنیای پیرامون بشمار می آید. این فلزات سمی، تجزیهناپذیر و دارای قابلیت تجمع در محیط و بافت های زنده می باشند که عوارضی جدی بدنبال دارد. تعویض یونی بدلیل تولیدمحصول خالص، کیفیت حذف، بازیابی بالا، مقرون و بصرفه بودن کاربرد فراوانی در حذف این فلزات دارد. تعویض یونی ترکیبیاز پدیده جذب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پدیده تعویض یونی و کاربرد آن در حذف و بازیافت فلزات سنگین با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.