سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,262

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SAUD02_054

Index date: 10 July 2015

تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی abstract

شهر و اقلیم، دو سیستم انسان ساخت و طبیعی هستند که تأثیرگذاری تنگاتنگی بر یکدیگر دارند.نگاهی به تجربه توسعههای شهری جدید و محلات در ایران به عنوان یک سنت جدید در شهرسازی معاصر کشور گویای این مطلب است که دراین طرح ها، به طراحی اکولوژیکالی به عنوان یک جزء لاینفک طراحی و برنامه ریزی شهری توجه چندانی نشده است. ایندر حالی است که بافت های شهری تاریخی که ماندگاری خود را در یک دوره تاریخی تا به امروز حفظ نموده اند وپایداریخود را تا قبل از مداخلات مدرنیستی در آنها، به گونه ای کاملاً آشکارا جایگاه ارزشمند چنین مفهومی را در مقیاس هایمختلف پیش رو قرار می دهند. طراحی شهری همساز با اقلیم سعی در معرفی الگوهای کالبدی جهت طراحی شهری پایدار زیست محیطی دارد ، نوعی ازشهرسازی که امروز در بسیاری از جوامع علمی جهان مورد توجه است.این تحقیق در پی آن است که با توجه به کشف و تحلیل الگوهای اکولوژیکی در شهریزد در مقیاس محله به بازنگری وضعموجود و ارائه راهکارهای اکولوژیکی اقلیم گرم و خشک جهت نیل به محله پایدار، تا از این طریق بتوان ضمن ایجاد محیطمناسب و برقراری آسایش و صرفه جوئی در مصرف انرژی به طراحی شهری همساز با اقلیم دست یافت. در طراحی فضاهایشهری چنین بافت هایی در صورت استفاده از معیارهای اکولوژیکی زمینه پایداری زیست محیطی و به تبع آن پایداری هایاجتماعی و حضور شهروندان و ایجاد فعالیت های پویای شهری فراهم می گردد، اهمیت این مسأله با توجه به شرایط اقلیمیخاص حاکم بر منطقه دو چندان می شود.

تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی Keywords:

اقلیم , طراحی شهری , محله همساز با اقلیم , ضمینه گرایی

تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی authors

مهدی امیدی

دانشجو دکترای شهرسازی

انسیه هفت لنگی

دانشجوی ارشد معماری

سمیرا هفت لنگی

دانشجوی ارشد طراحی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-افشار، ایرج، 1371، " یزد نامه _، فرهنگ ایران زمین ...
-بنتلی، ای ین و همکاران (1382)، محیط های پاسخده، کتاب ...
- تقی زاده، محمد، 1379، جهانبینی اسلامی، توسعه پایدار شهرهای ...
- توسلی، محمود (1360):ساخت شهر و معماری در اقلیم گرم ...
- توسلی، محمود، بنیادی، ناصر (1371): طراحی فضای شهری 1، ...
-حبیبی، سید محسن، 382 1، "چگونگی الگوپذیری وتجدید سازمان استخوانبندی ...
_ گیزی.محمدمهدی _ 5 138، محله مسکونی پایدار، نشریه هنرهای ...
-عزیزی، محمد مهدی، 1382، " توسعه شهری پایدار:برداشت وتحلیلی از ...
-عینی فر، علیرضا، 1386، نقش غالب الگوهای عام اولیه در ...
-غفاری، علی، 1381، نظام استقرار معماری و شهرسازی در توسعه ...
- قبادیان، وحیدا بررسی اقلیمی ابنیه سنتی در ایران/ انتشارات ...
-فرای، هیلدر براند، 1382، طراحی شهری(به سوی یک شکل پایدار ...
-طاهباز، منصوره، 1379، اصول یک معماری کویری / مجله صفه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی" توسط مهدی امیدی، دانشجو دکترای شهرسازی؛ انسیه هفت لنگی، دانشجوی ارشد معماری؛ سمیرا هفت لنگی، دانشجوی ارشد طراحی شهری نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری پایدار و توسعه شهری با رویکرد پدافند غیر عامل در معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم ، طراحی شهری ، محله همساز با اقلیم، ضمینه گرایی هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2262 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهر و اقلیم، دو سیستم انسان ساخت و طبیعی هستند که تأثیرگذاری تنگاتنگی بر یکدیگر دارند.نگاهی به تجربه توسعههای شهری جدید و محلات در ایران به عنوان یک سنت جدید در شهرسازی معاصر کشور گویای این مطلب است که دراین طرح ها، به طراحی اکولوژیکالی به عنوان یک جزء لاینفک طراحی و برنامه ریزی شهری توجه چندانی نشده است. ایندر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.