سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از نفوذسنجهای دینامیکی در پروژه های بهسازی زمین

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,690

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GIC01_33

Index date: 3 December 2005

استفاده از نفوذسنجهای دینامیکی در پروژه های بهسازی زمین abstract

استفاده ازآزمایشهای نفودسنجی یکی از بهترین روشها به منظور ارزیابی افزایش مقاومت خاک در پروژه های بهسازی زمین می باشد . آزمایشهای نفوذسنجی به دو دسته کلی تقسیم می شوند :دسته اول از نوع است اتیکی بوده که متداولترین آنها آزمایش نفوذ مخروط (CPT) است. دسته دوم از نوع دینامیکی می باشدکه آزمایشهای نفوذ استاندارد (SPT) و نفوذسنجی دینامیکی (Dynamic Probing) از مهمترین آزمایشهای این دسته هستند. نفوذسنجی دینامیکی نیاز به حفر گمانه ندارد و از این نظر برآزمایش نفوذ استاندارد ارجحیت دارد. ابزار مکینتاش (Machintosh Probe) که وسیله ای برای انجام آزمایش نفوذسنجی دینامیکی می باشد ، وسیله ای است سبک ، دستی و قابل حمل که آئین نامه BS آنرا به عنوان یک ابزار آزمایش ساده صحرایی به رسمیت می شناسد. ارزان بودن د ستگاه مکینتاش ، عدم نیازبه نیروی انسانی با تخصص بالا و عدم نیاز به حفر گمانه که از ویژگیهای این آزمایش می باشد ، باعث می گردد که هزینه های مطالعات صحرایی جهت کنترل بهسازی خاک در صورت استفاده ازاین آزمایش بشدت کاهش یابد . از طرف دیگر با توجه به پیوسته بودن نتایج آن امکان تشخیص لایه ای ضعیف با ضخامت ناچیز نیز وجود دارد. در این مقاله ضمن بیان پاره ای از ویژگیهای ابزار مکینتاش به بررسی نتایج حاصل از کاربرد آن در کنترل بهسازی خاک در منطقه بندر امام خمینی (ره) پرداخته شده است . علاوه بر این با توجه به انجام سایر آز مایشهای متداول ژئوتکنیکی در منطقه مذکور و نیز تجربه بکارگیری این ابزار در پروژه های دیگر در ایران پاره ای از روابط تجربی بدست آمده بین متغیرهای مقاومتی خاک و نتایج حاصل از آزمایش نفوذسنجی با ابزار مکینتاش ارائه شده است

استفاده از نفوذسنجهای دینامیکی در پروژه های بهسازی زمین Keywords:

استفاده از نفوذسنجهای دینامیکی در پروژه های بهسازی زمین authors

مهدی خداپرست

دانشجوی دکتری - کارشناس موسسه مهندسین مشاور ساحل

اکبر چشمی

دانشجوی دکتری - کارشناس موسسه مهندسین مشاور ساحل

علی فاخر

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه تهران - مشاور عالی موسسه مهندسین

سیدحامد شکرانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مکانیک خاک و پی گروه مهندسی عمران دان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خداپرست، مهدی (1380) "توسعه تکنیکهای شناسایی ژئوتکنیکی خاکها با کاوشگرهای ...
شکرانی، سید حامد (1379)" ساخت، بکارگیری و کالیبره نمودن ابزار ...
BS 5930 (1981) , Code of Practice for Site Investigaion, ...
probing and its use in clay soils', Dynamic؛ (1996) 2- ...
FAKHER, A. and KHODAP ARAST _ M. and PAHLAVAN, B. ...
SABTAN, A. A. and SHEHATA, _ M. (1995)، Machintosh Probe ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده از نفوذسنجهای دینامیکی در پروژه های بهسازی زمین" توسط مهدی خداپرست، دانشجوی دکتری - کارشناس موسسه مهندسین مشاور ساحل؛ اکبر چشمی، دانشجوی دکتری - کارشناس موسسه مهندسین مشاور ساحل؛ علی فاخر، استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه تهران - مشاور عالی موسسه مهندسین ؛ سیدحامد شکرانی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مکانیک خاک و پی گروه مهندسی عمران دان نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بهسازی زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مقاومت خاک ، نفوذسنجی دینامیکی ، ابزار مکینتاش ، آزمایش نفوذ استاندارد ، کنترل بهسازی زمین هستند. این مقاله در تاریخ 12 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2690 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده ازآزمایشهای نفودسنجی یکی از بهترین روشها به منظور ارزیابی افزایش مقاومت خاک در پروژه های بهسازی زمین می باشد . آزمایشهای نفوذسنجی به دو دسته کلی تقسیم می شوند :دسته اول از نوع است اتیکی بوده که متداولترین آنها آزمایش نفوذ مخروط (CPT) است. دسته دوم از نوع دینامیکی می باشدکه آزمایشهای نفوذ استاندارد (SPT) و نفوذسنجی دینامیکی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از نفوذسنجهای دینامیکی در پروژه های بهسازی زمین با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.