سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ادغام تصویر پانکروماتیک و تصاویر چندطیفی با نسبت دقت مکانی بالا

Publish place: Geomatics 1387
Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,889

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO87_015

Index date: 7 October 2007

ادغام تصویر پانکروماتیک و تصاویر چندطیفی با نسبت دقت مکانی بالا abstract

امکان اخذ تصاویر که هم دقت طیفی و هم دقت مکانی بالایی داشته باشند، بدلیل برخی محدودیتهای عملی امکان پذیر نمی باشد. ادغام تصاویر ماهواره ای یکی از روشهایی است که می تواند از اطلاعات مکمل تصاویر استفاده نماید، بدین گونه که اطلاعات مکانی را از تصاویر با قدرت تفکیک مکانیکی بالا و اطلاعات طیفی را از تصاویر با قدرت تفکیک طیفی بالا با هم ترکیب نموده و تصویری با دقت مکانی وطیفی بالا ایجاد می نماید. در این فناوری تصاویر ادغام شده قابلیت ونمود بهتری برای نمایش ، تفسیر و بهره برداری داشته و در نتیجه نتایج قابل اعتمادتری ارائه می دهند. بعبارت دیگر هدف ادغام استفاده از تصاویر متفاوت برای دستیابی به تصویری با اطلاعات بیشتر است، اطلاعاتی که در هر یک از منابع اولیه به تنهایی قابل حصول نبوده است. ادغام اطلاعات موجب افزایش کاربری آن گشته، بنحوی که می توان به تصویر جدید با اطلاعات جامعتر دسترسی پیدا کرد. روشها و الگوریتمهای موجود برای ادغام تصاویر ماهواره ای جدید – ماهواره ای با دقت مکانی بالا- بدلیل تغییراتی که در این ماهواره ها صورت گرفته، کارایی لازم را ندارنأ، و فراهم نمودن روشهای جدید ادغام برای ماهواره های فوق الذکر لازم و ضروری می باشد. روشهای ادغام تصاویر بایستی بصورت مطلوبی اطلاعات مکانی و طیفی تصاویر اولیه را حفظ نمایند. در اینمقاله الگوریتم جدیدی برای ادغام اطلاعات مکانی تصویر ایکونوس با دقت مکانی یک متر و اطلاعات طیفی تصاویر اسپات با دقت مکانی 20 متر، معرفی شده است. این الگوریتم درسطح ویژگی بوده و بر اساس مدل شبکیه چشم می ابشد. دیگر روشهای ادغام موجود، مانند HIS تحلیل مولفه های اصلی، موجک و روش هیبرید موجک – مولفه های اصلی نیز بر روی این تصاویر انجام شد. ارزیابی کیفیت مکانی و طیفی تصاویر ادغام شده صورت گرفت و مشخص شد که حفظ اطلاعات طیفی ومکانی در روش پیشنهادی بهتر از روشهای دیگر صورت گرفته است. یکی از ویژگی های عمده این روش عدم نیاز به نمونه برداری مجدد است که در تمامی روشهای ذکر شده لازم می باشد. این پژوهش می تواند تا حدودی محدودیت ناشی از ادغام تصاویر ماهواره ای با نسبت دقت مکانی بالا را از بین ببرد.

ادغام تصویر پانکروماتیک و تصاویر چندطیفی با نسبت دقت مکانی بالا Keywords:

ادغام تصویر پانکروماتیک و تصاویر چندطیفی با نسبت دقت مکانی بالا authors

مصلح الیاسی

کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تربیت مدرس

محمدحسن قاسمیان یزدی

استاد دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی برق و کامپ

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. Wald L., "Some terms of reference in data fusion", ...
. Pohl C., Van Genderen J.L., "Multisensor image fusion in ...
. _ "!n IHS and wavelet integrated.approach .to Jmprove _ ...
. Zitova B., Flusser J., "Image registration methods: a survey", ...
. Pajares G., Cruz J.M, "A wavelet-based image fusion tutorial", ...
. G onzales-Audic ana M., Saleta J.L., Catalan R.G., Garcia ...
. Henriques Germano J.A., Simoes Baptista R.M., "Artificial Retina: Development ...
. _ _ _ .Vol. .9!, January- February.2003 _ http ...
. Guyton C. and Hall J.E., ،Textbook of Medical Physiology, ...
. Wald L., Ranchin T., Mangolini M., "Fusion of satellite ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ادغام تصویر پانکروماتیک و تصاویر چندطیفی با نسبت دقت مکانی بالا" توسط مصلح الیاسی، کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تربیت مدرس؛ محمدحسن قاسمیان یزدی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی برق و کامپ نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان سازی نامهای جغرافیایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آیکونوس ، ادغام تصویر ، اسپات ، سنجش از دور ، قدرت تفکیک طیفی ، قدرت تفکیک نمایی ، تهران هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4889 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امکان اخذ تصاویر که هم دقت طیفی و هم دقت مکانی بالایی داشته باشند، بدلیل برخی محدودیتهای عملی امکان پذیر نمی باشد. ادغام تصاویر ماهواره ای یکی از روشهایی است که می تواند از اطلاعات مکمل تصاویر استفاده نماید، بدین گونه که اطلاعات مکانی را از تصاویر با قدرت تفکیک مکانیکی بالا و اطلاعات طیفی را از تصاویر با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ادغام تصویر پانکروماتیک و تصاویر چندطیفی با نسبت دقت مکانی بالا با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.