سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چاووشی خوانی، میراث معنوی ایرانیان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 971

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CONFIR01_382

Index date: 5 August 2015

چاووشی خوانی، میراث معنوی ایرانیان abstract

در فرهنگ و تمدن ایرانی از دیر باز هنرمندان و اهل ذوق در بین عوام و خواص جایگاه خاصی داشته و دارند و بعد از ورود اسلامی به ایران، اکثر هنرها با معنویت عجین و جایگاه هنر و هنرمند قداست خاصی به خود گرفته است . از جمله ی این هنرها که قدمتی به درازای تاریخ داردچاووش خوانی است . چاووش خاون ها افرادی که ضمن داشتن صوت نیکو، از افراد باتقوا و متدین جامعه بودند که مورد اعتماد همه بودند . چاووش خوان ها به غیر از نقش خوانندگی و خبر رسانی و اطلاع رسانی به مردم از مسافرت زائران ، در هنگام سفر گاهی به عنوان راهنما و در طول مسیر راه نقش راهبران کاروان را به عهده داشتند و از افراد سالخورده نیز مراقبت می کردند . در حقیقت چاووش یا به تنهایی یا به همراه شاگردان خود و با استفاده از لحن ها و آهنگ های موسیقی و کلام نافذ خود یا اشعار شاعران دیگر صحنه ای را خلق می کرد که حتی افرادی که سنگ دل بودند گاهی با لحن خواندن وی می گریستند و نتیجه اش گاهی رغبت بیش از پیش مردم به سفرهای زیارتی و تجدید بیعت با ائمه ی اطهار علیهم السلام می شد . در این مقاله کوشش شده تا ابعاد معنوی و تارخی چاووشان از گذشته تا کنون مورد بررسی قرار گیرد و نمونه هایی از تاثیرات چاووش خاونی بر جامعه که در قدیم الایام بیشتر بوده آورده شود.

چاووشی خوانی، میراث معنوی ایرانیان Keywords:

چاووشی خوانی، میراث معنوی ایرانیان authors

بهزاد جماعتی سومرین (یاغیش)

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
انصاف پور، م.1353. تاریخ و فرهنگ زورخانه، چاپ اول، مرکز ...
چاووشی، د. 1391. ردیف خوانی در مداحی، چاپ دوم، انتشارات ...
دشتی، م. 1375.ترجمه نهج البلاغه، ‌چاپ اول، انتشارات موسسه تحقیقاتی ...
عادل خوانیح.1381.مجلات پژوهشنامه قم‌، انتشارات حوزه. ...
عمید، ح. 1389.فرهنگ فارسی عمید، ‌چاپ دوازدهم، انتشارات امیرکبیر. عناصری، ...
مستوفی:ع.1330. شرح زندگانی من، چاپ سوم، انتشارات زوار تهران. مکالمه ...
یزدانشناس، م. 1388.فصلنامه فرهنگ د، شماره37، انتشارات ارشاد اسلامی یزدانشناسم.1388. ...
رحمت علی جماعتی 2)کریم جماعتی ثمرین ...
مرحوم بالاخان سلیمانی 4) مرحوم علی رضایی ثمرین ...
زنده یاد حاج اسماعیل جماعتی ثمرین و ... ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "چاووشی خوانی، میراث معنوی ایرانیان" توسط بهزاد جماعتی سومرین (یاغیش)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی تفکر و پژوهش دینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله چاووش خاونی، زوار، جارچی ، چووش، زیارت ، صدا ، زائر و موسیقی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 971 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در فرهنگ و تمدن ایرانی از دیر باز هنرمندان و اهل ذوق در بین عوام و خواص جایگاه خاصی داشته و دارند و بعد از ورود اسلامی به ایران، اکثر هنرها با معنویت عجین و جایگاه هنر و هنرمند قداست خاصی به خود گرفته است . از جمله ی این هنرها که قدمتی به درازای تاریخ داردچاووش خوانی است . ... . برای دانلود فایل کامل مقاله چاووشی خوانی، میراث معنوی ایرانیان با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.