سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برآورد آسیب پذیری زیست محیطی در حوضه آبخیز با استفاده از سنجش از دور و GIS

Publish place: Geomatics 1387
Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,650

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO87_107

Index date: 7 October 2007

برآورد آسیب پذیری زیست محیطی در حوضه آبخیز با استفاده از سنجش از دور و GIS abstract

حوضه آبخیز کمستان که در شمال شرق خوزستان قرار دارد، بخشی از حوضه آبخیز پهناور کارون می باشد. این حوضه شامل مجموعه پیچیده ای از کوهها و دره ها با پوشش های مختلف گیاهی می باشد. برای انالیز میزان آسیب پذیری زیست محیطی (Eco-Environment Vulnerability) حوضه در برابر عوامل مختلف از تفسیرهای سنجش از دور و تحلیل های GIS استفاده شد. برآورد آسیب پذیری شامل تحلیل اثر عوامل دخیل در نگهداری و یا تخریب اکوسیستم می باشد. که به عنوان آسیب پذیری زیست محیطی مطرح می گردد. برای انجام تحلیل ها از 9 لایه شامل توپوگرافی، شیب، جهت شیب، میانگین دمای سالانه، میانگین بارندگی سالانه، فرسایش، پوشش سطحی (Land Cover) تاثیر مراکز جمعیتی (روستاها) و لیتولوژی به روش میانگین وزنی استفاده شده است. ابتدا هر کدام از لایه ها به 5 کلاس با ارزش تحلیلی 1، 3، 5، 7 و 9 کلاس بندی شدند. در مرحله بعد همبستگی بین هر کدام از عوامل با پوشش گیاهی متراکم به عنوان شاهد اکولوژیک به دست آمد. سپس بر مبنای ضریب همبستگی به دست آمده، به هر کدام از لایه ها وزنی به عنوان درصد اثر گذاری در نگهداری یا تخریب اکوسیستم تعلق گرفت. آنگاه لایه ها به صورت وزنی آنالیز و نتایج به صورت 5 کلاس پتانسیل تغییرات ناچیز، آستانه پایین، آستانه بالا و بحرانی استخراج شدند.

برآورد آسیب پذیری زیست محیطی در حوضه آبخیز با استفاده از سنجش از دور و GIS Keywords:

آسیب پذیری زیست محیطی , هم پوشانی وزنی , سنجش از دور , GIS

برآورد آسیب پذیری زیست محیطی در حوضه آبخیز با استفاده از سنجش از دور و GIS authors

کاظم رنگزن

مدیر گروه سنجش از دور و GIS

سعدی خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور GIS

احسان آبشیرینی

کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، .، 1378. ژئومورفولوژی کاربردی، جلد اول، چاپ سوم، انتشارات ...
حیدری، م. ج.، 1386. براورد پتانسیل آلودگی آبهای زیر زمینی ...
علوی پناه، ک.، 1382. کاربرد سنجش از دور در علوم ...
احد نژاد، م. (1379)؛ ارزیابی و مدل سازی روند تغییرات ...
نشاط، ع. (1381) ؛ تجزیه و تحلیل و ارزیابی تغییرات ...
- سازمان نقشه برد اری کل کشور نقشه های توپوگرافی ...
- وارسته مرادی، م. (1376)؛مدلسازی تغییرات کاربری اراضی با استفاده ...
- وزارت کشاورزی، (376 1)؛- دستورالعمل تهیه نقشه های کاربری ...
- علیزاده ربیعی، ح.(1378)؛ سنجش از دور(اصول و کاربرد)، سازمان ...
Doyle, M. W., Stanley, E. H., Harbor, J. M. (2002). ...
B Department of Geography, The University of Maryland, College Park, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برآورد آسیب پذیری زیست محیطی در حوضه آبخیز با استفاده از سنجش از دور و GIS" توسط کاظم رنگزن، مدیر گروه سنجش از دور و GIS؛ سعدی خورشیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور GIS؛ احسان آبشیرینی، کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان سازی نامهای جغرافیایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آسیب پذیری زیست محیطی ، هم پوشانی وزنی ، سنجش از دور ، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1650 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حوضه آبخیز کمستان که در شمال شرق خوزستان قرار دارد، بخشی از حوضه آبخیز پهناور کارون می باشد. این حوضه شامل مجموعه پیچیده ای از کوهها و دره ها با پوشش های مختلف گیاهی می باشد. برای انالیز میزان آسیب پذیری زیست محیطی (Eco-Environment Vulnerability) حوضه در برابر عوامل مختلف از تفسیرهای سنجش از دور و تحلیل های GIS ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برآورد آسیب پذیری زیست محیطی در حوضه آبخیز با استفاده از سنجش از دور و GIS با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.