سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و بازسازی آثار باستانی

Publish place: Geomatics 1387
Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 7,428

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO87_114

Index date: 7 October 2007

کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و بازسازی آثار باستانی abstract

هر ساله عتیقه و آثار سفالی که دارای ترکهای فراوانی می باشند و یا شکسته اند از زیر خاک استخراج می گردند . هدف از این پروژه ، تحقیق و بررسی در مورد کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و باز سازی ظروف سفالی یا آثار زیر خاکی کشف شده است . در این راستا دو مرحله ایجاد مدل سه بعدی قطعات کشف شده و استخراج مختصات نقاط مرزی و سپس پیدا کردن ارتباطها و اتصال قطعات مرتبط مطرح است . روشهای مختلفی برای ایجاد مدل سه بعدی قطعات وجود دارد . دراین تحقیق برای تشکیل مدل سه بعدی قطعات و استخراج مختصات نقاط مرزی از روش فتوگرامتری برد کوتاه استفاده شد ، سپس قطعاتی را که دارای مرز مشابه ( هم شکل ) هستند پیدا نموده و جهت اطمینان از ارتباط آنها از مقایسة پارامترهای هندسی ( مقایسة شعاع انحناء مرز ورویة قطعات ) استفاده شدودرمورد قطعاتی که دارای مرز مشابه نیستند فقط از مقایسة پارامترهای هندسی جهت پیدا کردن ارتباط استفاده گردید . پس از تشخیص ارتباطها اتصال قطعات در رایانه صورت گرفت و مدل اولیة شیئ بازسازی شد . بررسی های انجام شده نشان دادند که استفاده ازروش فتوگرامتری برد کوتاه ( جهت ایجاد مدل سه بعدی ) و شعاع انحناء ( جهت ایجاد ارتباط بین قطعات کشف شده ) ترکیب بسیار مناسبی برای بازسازی آثار باستانی می باشد

کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و بازسازی آثار باستانی Keywords:

کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و بازسازی آثار باستانی authors

محمدحسن عسگری

کارشناس ارشد فتوگرامتری دانشکده نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مسعود ورشوساز

استادیار گروه مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سمیرا دانشگر اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری دانشکده نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عسگری محمد حسن، 1380 ه، کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و ...
Jimenez , D., Chapman, D., 1998 _ An Application of ...
Heinz , G. , 1998 _ Institute for Spatial Information ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و بازسازی آثار باستانی" توسط محمدحسن عسگری، کارشناس ارشد فتوگرامتری دانشکده نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛ مسعود ورشوساز، استادیار گروه مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛ سمیرا دانشگر اصل، دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری دانشکده نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان سازی نامهای جغرافیایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فتوگرامتری برد کوتاه، آثار باستانی، مدل سه بعدی ، پارامترهای هندسی ، پارامتر انحناء هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 7428 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هر ساله عتیقه و آثار سفالی که دارای ترکهای فراوانی می باشند و یا شکسته اند از زیر خاک استخراج می گردند . هدف از این پروژه ، تحقیق و بررسی در مورد کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و باز سازی ظروف سفالی یا آثار زیر خاکی کشف شده است . در این راستا دو مرحله ایجاد مدل سه بعدی قطعات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاربرد فتوگرامتری در ترمیم و بازسازی آثار باستانی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.