سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی پهنهبندی خطر وقوع بهمن با بکارگیری روش سلسله مراتبی AHP مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز مشرف به

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,023

This Paper With 8 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AENCINF01_008

Index date: 5 August 2015

ارزیابی پهنهبندی خطر وقوع بهمن با بکارگیری روش سلسله مراتبی AHP مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز مشرف به abstract

برخی از آبخیزهای کشور کوهستانی و برفگیر بوده و جاده ها و ورزش های زمستانی نیز در این مناطق رو به توسعه است. سقوط بهمن نیز متأسفانه باعث خسارت جانی و مالی در این مناطق می شود. هدف، ارائه ی نقشه ی پهنه بندی خطر وقوع بهمن در پیشگیری و کاهش خسارات و پیامدهای ناشی از آن با نرم افزار ILWIS در حوز ه ی آبخیز مشرف به شهرستان خلخال است. برای این تحقیق نقشه های مختلفی براساس شاخص های توپوگرافی، شرایط جوی و پوشش گیاهی(مثل تندی شیب، ارتفاع، جهت شیب، بارش، دما، کاربری اراضی، سازند، طول جاده و گسل) تهیه شد. برای تهیه ی این نقشه ها از نرم افزار ILWIS3.3 استفاده شد. همه ی پارامترهای مؤثر در وقوع بهمن با به کارگیری مدل AHPاز یک تا نه در محیط نرم افزار Expert choice11 وزن دهی شدند. پس از آن به این عوامل پر اهمیت در وقوع بهمن در منطقه وزن بیشتری داده شد. روش های وزن دهی رتبه بندی و مقایسه زوجی بود. به طوری که بیشترین ارزش به شیب های 30 تا 45 درجه که احتمال بهمن بیشتری دارند، داده شد. دامنه های شمالی، شمال شرقی و شرقی نسبت به دامنه های جنوب، جنوب غربی و غربی بیشترین ارزش را به خود گرفتند. تغییرات ارتفاع نیز در وقوع بهمن تأثیر دارند با این حال بالاترین ارزش به ارتفاع 500 تا 600 میلی متر تعلق گرفت که این سه عامل بیشترین تأثیر را در وقوع بهمن منطقه داشتند. به این ترتیب بقیه ی عوامل هم ارزش دهی شدند. سپس این نقشه های رستری تلفیق شدند که نتیجه ی این ترکیبی رستری با ارزش های یک تا نه بود و هرچه این ارزش ها به نه نزدیک تر بودند به معنی احتمال بیشتر وقوع بهمن بود. با این کار نقشه ی پهنه بندی خطر وقوع بهمن تهیه شد با طبقه بندی این نقشه طبقات متفاوت احتمال وقوع نیز به دست آمد. با این روش به طور بهینه عوامل مؤثر در وقوع بهمن ارزیابی و نقاط با پتانسیل زیاد برای وقوع بهمن در این حوزه ی آبخیز شناسایی شد. با این نقشه امکان مدیریت حوزه ی آبخیز مشرف شهرستان خلخال برای پیشگیری و کاهش خسارات و پیامدهای ناشی از بهمن ممکن می شود.

ارزیابی پهنهبندی خطر وقوع بهمن با بکارگیری روش سلسله مراتبی AHP مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز مشرف به Keywords:

بهمن , مدل سلسله مراتبی (A.H.P) , پهنه بندی خطربهمن , خلخال , ILWIS

ارزیابی پهنهبندی خطر وقوع بهمن با بکارگیری روش سلسله مراتبی AHP مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز مشرف به authors

ربابه کفیلی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکدهی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

اباذر اسمعلی عوری

دانشیار دانشکدهی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پرهمت، ج، و همکاران، 1384، بررسی مدل در شبیه‌سازی رواناب ...
قربانی‌زاده خزاری، ح، و همکاران، 1389، پیش بینی توزیع زمانی ...
قنبرپور، م، و همکاران، 1384، تعیین مناطق موثر در انباشت ...
علیزاده، ا، 1385، اصول هیدرولوژی کاربردی، چاپ بیستم، ص161. ...
اوین همایش مای قظصصی علوم _ _ _ ایران ارد‌یهشت ...
B.E. Goodison-H _ L .Ferguson-G .A.Mckay, 1981, handbook of snow ...
BFE/SLF, 1984. Richtlinien _ B erucks ichtigung der Lawinengefahr bei ...
Dozier, j. 1989. Spectral signature of alpine Snow cover from ...
Wadge G., P. W. Francis and C. F. Ramirez, 1995, ...
Mott R., T. Grunewald, M. Schirmer, V. Wirz and M. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی پهنهبندی خطر وقوع بهمن با بکارگیری روش سلسله مراتبی AHP مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز مشرف به" توسط ربابه کفیلی فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکدهی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی؛ اباذر اسمعلی عوری، دانشیار دانشکدهی فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهمن، مدل سلسله مراتبی (A.H.P)، پهنه بندی خطربهمن، خلخال، ILWIS هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1023 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برخی از آبخیزهای کشور کوهستانی و برفگیر بوده و جاده ها و ورزش های زمستانی نیز در این مناطق رو به توسعه است. سقوط بهمن نیز متأسفانه باعث خسارت جانی و مالی در این مناطق می شود. هدف، ارائه ی نقشه ی پهنه بندی خطر وقوع بهمن در پیشگیری و کاهش خسارات و پیامدهای ناشی از آن با نرم افزار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی پهنهبندی خطر وقوع بهمن با بکارگیری روش سلسله مراتبی AHP مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز مشرف به با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.