سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکان یابی محل دفن زباله های شهری در شهرستان شبستر با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP و سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی (GIS)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 898

This Paper With 6 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AENCINF01_095

Index date: 5 August 2015

مکان یابی محل دفن زباله های شهری در شهرستان شبستر با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP و سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی (GIS) abstract

رشد روزافزون جمعیت شهرهای ایران به همراه ایجاد مراکز جمعیتی جدید، فقدان سیاست گذاری و ارزیابی عملکردها و فعالیت های گوناگون شهری بر اساس برنامه جامع و کلان ملی (آمایش سرزمین) و تداوم تخلیه انواع زایدات و فاضلاب ها به محیط زیست ازجمله عوامل بحران زایی است که محیط زیست طبیعی و کیفیت بهداشت و سلامتی انسان ها به ویژه شهرنشینان را در معرض خطرات و زیان های گوناگونی قرار داده است. هدف از تحقیق حاضر انتخاب مکان مناسب برای دفن بهداشتی زباله ها در محدوده ی شهرستان شبستر با استفاده از سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی و تکنیک AHP است. ازاین رو در این تحقیق از 10 لایه ی اطلاعاتی فاصله از شهر، فاصله از روستا، فاصله از عوارض مصنوع، فاصله از اراضی جنگلی(دست کاشت و طبیعی) و کشاورزی، شیب، بارش، فاصله از منابع آب سطحی و زیر زمینی، فاصله از مسیر انتقال نیرو، فاصله از راه ارتباطی اصلی و کاربری فعلی اراضی استفاده شد. برای وزن دهی به معیارها نیز از تکنیک دلفی و روش وزن دهی AHP استفاده شد. نتایج وزن دهی نشان داد که عامل فاصله از شهر بیشترین و عامل بارش کمترین اهمیت را در مکان یابی دفن زباله دارند. نقشه ی نهایی تناسب اراضی برای دفن زباله در محدوده ی شهرستان شبستر نشان می دهد که قسمت های جنوبی منطقه دارای بیشترین توان برای دفن زباله می باشند.

مکان یابی محل دفن زباله های شهری در شهرستان شبستر با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP و سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی (GIS) Keywords:

مکان یابی محل دفن زباله های شهری در شهرستان شبستر با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP و سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی (GIS) authors

احمد رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، رشته آلودگی محیط زیست مسئول مکاتبات

مسعود کیادلیری

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه محیط زیست، تنکابن، ایران

امید رفیعیان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه محیط زیست، تبریز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حیدر زاده، ن، 1380 : مکان‌یابی محل دفن مواد زائد ...
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، 1380 : طراحی، اجرا، نگهداری و ...
شمسانی فرد، خ، 1382: مکان‌یابی محل دفن بهداشتی مواد زاید ...
غضبان، ف. 1385: زمین‌شناسی زیست‌محیلی. انتشارات دانشگاه تهران، 440 صفحه. ...
مجلسی نصر، .، نوری، ج.، 1371: مکان‌یابی و مدیریت محل ...
Gimren, E., Catay, B, and Budak, E., 2007. Development of ...
Daneshvar, R., Fernandes, L, Warith, M. & Daneshvar, B., 2003. ...
Generate a User-Friendly Landfill Site Selection, GIS Tool. Environmentl Information ...
Toledo-Aceves, T., Meave, J.A., G onzalez- Espinosa, M, and Ramirez-Mare ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مکان یابی محل دفن زباله های شهری در شهرستان شبستر با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP و سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی (GIS)" توسط احمد رشیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، رشته آلودگی محیط زیست مسئول مکاتبات؛ مسعود کیادلیری، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه محیط زیست، تنکابن، ایران؛ امید رفیعیان، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه محیط زیست، تبریز، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی چند معیاره، سامانه اطلاعات جغرافیایی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 898 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد روزافزون جمعیت شهرهای ایران به همراه ایجاد مراکز جمعیتی جدید، فقدان سیاست گذاری و ارزیابی عملکردها و فعالیت های گوناگون شهری بر اساس برنامه جامع و کلان ملی (آمایش سرزمین) و تداوم تخلیه انواع زایدات و فاضلاب ها به محیط زیست ازجمله عوامل بحران زایی است که محیط زیست طبیعی و کیفیت بهداشت و سلامتی انسان ها به ویژه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مکان یابی محل دفن زباله های شهری در شهرستان شبستر با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP و سامانه ی اطلاعاتی جغرافیایی (GIS) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.